Шефът по сигурността в Apple обвинен за даване на подкупи

Шефът по сигурността в Apple обвинен за даване на подкупи

Томас Мойер, който отговаря за сигурността на Apple в глобален мащаб, е с обвинение от калифорнийски съд за предлагане на подкуп. Обвинения има и за двама полицейски служители от окръг Санта Клара, които са поискали подкуп, за да осигурят на служителите на Мойер лицензи за скрито носене на оръжие.

Подкупът е бил под формата на таблети iPad на стойност 70 000 долара, които е трябвало да бъдат дарени на полицейското управление. Томас Мойер очевидно се е съгласил с поставените условия и е бил готов да ги осигури, което е причината да бъде обвинен в предлагане на подкуп.

BBC посочва, че според щатските закони е престъпление да се носи скрито оръжие без специален лиценз за това. Според информацията планът е бил спрян в последната минута през август 2019, когато участниците научили, че има заповед за изземване на полицейските документи с лицензи за скрито носене на оръжие.

Източник: BBC

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Супер "технологична" новина. А и съдържанието ѝ се събира върху билетче за градският транспорт. Просто върхът на журналистиката ...
    Kuzmanow