Ще получат ли сегашните телефони с Windows Phone ъпдейт до Windows Phone 8?

Ще получат ли сегашните телефони с Windows Phone ъпдейт до Windows Phone 8?
Една от темите около Windows Phone, по която Microsoft продължава да пази мълчание, е дали сегашните телефони ще получат обновяване до следващата основна версия на платформата, която познаваме под кодовото име Apollo. В интерес на истината, американската компания все още не е потвърдила съществуването й, а каквото знаем за нея, научихме от появила се в интернет неофициална информация, така че най-вероятно ще може да се надяваме на коментар от Microsoft едва когато премине официалната й премиера. Междувременно онлайн се появяват противоположни послания. В едно от тях португалецът Нуно Силва от Microsoft потвърждава за сайта Zwame, че сегашните телефони ще получат обновяване до следващото основно издание на платформата. Това може и да звучи като официално становище, защото Силва цитира изявление на Microsoft, но в интерес на истината такова не е правено.

На противоположния полюс е информацията от доверени източници на The Verge, които са близки до американската компания. Според тях такъв ъпгрейд не е предвиден. И макар това да не звучи като убедителна причина за покупката на телефон с Windows Phone, не е изключено Microsoft да продължи с ъпдейтите за сегашната версия Mango (скоро Tango) и в нея да намерят място много от възможностите на Apollo. Все пак потребителите, купили сега някой от топмоделите с WP, най-вероятно ще останат разочаровани. Засега единственият коментар на компанията е, че всички сегашни приложения ще работят със следващата версия на Windows Phone.

Прави впечатление мълчанието, което Microsoft продължава да пази относно бъдещето на платформата. За сравнение, миналата година компанията представи Windows Phone 7.5 на мобилния конгрес през февруари, а по време на конференцията MIX11 през април разкри още от промените в новата версия. Тази година положението е различно, макар че през февруари беше представена версия Tango, която е по-скоро допълнение на Mango. Според слуховете Windows Phone 8 ще използва технологии от Windows 8 и не е изключено да бъде запазен за смартфоните от висок клас, които са с многоядрени процесори и екрани с по-висока резолюция.

http://www.theverge.com/2012/4/17/2956439/windows-phone-8-apollo-no-upgrade

Оферти на деня

 • Мултитаскингът ми липсва само при скайп, всичко друго е перфектно измислено. Приложенията се замразяват ако не ги ползваш, което доста щади батерията.
  makeno
 • Липсата на реален мултитаскинг едва ли е маловажна, друг е въпросът, че това е като невъзможността за инсталация на външни програми и не е до ниво на развитие, а до политика.
  mkpetrov
 • WP няма какво да навакса освен приложенията, които все пак не са малко. Почти всичко което трябва на човек го има. Единствен недостатък е Блутут трансфер на данни и да се разглежда съдържанието като mass storage.. други недостатъци не виждам
  edis_feyziev
 • Върви, ама ако ти разрешат.;) Доста съществена разлика не само с компютрите, а и с Андроид. А и самата WP има още доста да наваксва като функционалност, така че не е като да няма значение с коя версия си.
  mkpetrov