Ще ползваме абонаментите си за съдържание и в други страни на ЕС

Ще ползваме абонаментите си за съдържание и в други страни на ЕС

Европейският парламент одобри мерки, които ще позволят на жителите на ЕС да имат достъп до своите абонаменти за онлайн услуги като Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Spotify и Deezer и докато се намират на територията на други държави от ЕС за почивка, учене или работа. Новите правила ще премахнат практиката за блокиране на съдържание в зависимост от географското местоположение на потребителите и засягат онлайн услуги като абонаменти за филми, телевизионни сериали, музика, игри или спортни събития, за които те са платили в родината си. Решението не включва достъпа в чужбина на доставяни чрез сателит услуги.

Доставчиците на онлайн услуги за съдържание ще могат да проверят дали абонатът не е преместил постоянното си местожителство в друга държава от ЕС, тъй като лицензиите за авторските права се различават между отделните държави. За целта те могат да използват не повече от две от средства за проверка – лична карта, платени сметки, местни данъци, пощенски адрес или проверка на IP адрес. Следва одобрение на проекта от Съвета на министрите на ЕС, а държавите-членки ще разполагат с девет месеца от дата на влизане в сила на регламента, за да приведат законодателството си в съответствие с новите правила.

Източник: Европейски парламент

  • хубава идея, но да вземат и каталога да изравнят.. цената на абонамент за Нетфликс е една и съща по целия свят, а каталога при нас е 10% от американския..
    maxito2