Скоро PlayStation 4 ще поддържа външни твърди дискове

Три години след пазарната си премиера PlayStation 4 най-сетне ще получи възможност за работа с външни твърди дискове. Sony обяви новата функция като част от бета версията на следващия основен ъпдейт на софтуера на конзолата, който е с номер 4.50 и носи кодовото име Sasuke. Обновяването скоро ще е достъпно за участващите в програмата за бета тестове, а на останалите потребители ще се наложи да почакат малко повече.

Добавянето на поддръжка за външни твърди дискове ще позволи лесното добавяне на допълнително място за игри и приложения, но имайте предвид, че файловете с игровия прогрес ще продължат да се пазят в диска на конзолата. Поддържат се външни дискове с капацитет до 8TB. Другите нови функции включват възможност за избор на произволно изображение за фон на интерфейса, така че е възможно да използвате скрийншот от любимата ви игра.

В допълнение новото меню с бързи настройки вече ще заема по-малка част от екрана и ще поддържа бързото създаване на чат сесии с приятели или включване във вече съществуващи. Има и още нови функции – поддръжка на 3D Blu-Ray за PlayStation VR и възможност за публикуване на ъпдейти с текст, снимки и анимирани GIF файлове в потока с новини в PlayStation Network. Има и опция за споменаване на игри и на други играчи, така че приятелите ви няма да пропуснат да видят игровите ви постижения.

В обновяването има и нова функция, която ще подобри работата на по-старите игри с по-мощната конзола PlayStation 4 Pro. Тя се нарича Boost Mode и трябва да се активира от настройките, а според компанията ще увеличи работната честота на процесора и на графичния ускорител, за да се осигури по-висока кадрова честота в някои от игрите, които са пуснати преди PS4 Pro. Sony обаче предупреждава, че този режим може да доведе и от някои бъгове, така че го имайте предвид.

Източник: PlayStation Blog