SkyDrive с нови условия за ползване и с приложение за Windows и OS X Lion

SkyDrive с нови условия за ползване и с приложение за Windows и OS X Lion
Като успя да изпревари премиерата на Google Drive, която може и да се състои днес, Мicrosoft обяви нови условия за достъп до облачната си услуга SkyDrive и пусна компютърно приложение за работа с нея. Става дума за версия за предварителен преглед, която към момента има варианти за работа с Windows 8, Windows 7 и Windows Vista и е достъпна на 106 различни езика. За потребителите на OS X Lion също има приложение, което позволява директна работа с документите от SkyDrive през Finder. SkyDrive позволява на потребителите да получат достъп до файловете си подобно на Dropbox - ако са с големина до 2GB могат просто да ги копират в папката на SkyDrive и след това да са достъпни през различни устройства.

Промени има и в тарифните планове за използване на услугата. Безплатният лимит вече е 7GB вместо 25GB, както беше по-рано. Според Microsoft обаче повечето (99,94%) от потребителите на SkyDrive към момента използват под 7GB, така че този ход не би трябвало да засегне много хора. Потребителите, които към 1 април са ползвали повече от 4GB, ще запазят безплатното си пространство в размер на 25GB, а останалите ще трябва да посетят сайта и да заявят, че искат подобно разширение. Повече подробности можете да намерите в публикацията в блога на Microsoft, заедно с връзките за изтегляне на приложението за работа със SkyDrive.

  • Ако ти трябва наистина много място adrive е за предпочитане.Максималния размер на файла е 16ГБ.3 гигантски файла ги побираш без проблем.За съжаление за да ползваш приложения за синхронизиране искат кинти.Sky drive пък изобщо няма приложения за андроид и линукс.Иначе за по-малки обеми има други алтернативи с приложения за доста платформи:dropbox,minus,ubuntu one,sugar sync,4shared,box.
    azcv
  • Ползвай си :) SkyDrive е много добра услуга. И аз си ъпгрейднах диска до 25 GB.
    Emuhead
  • В adrive си ползвам 50ГБ и то напълно безплатно.
    mkpetrov