След Windows Phone 7.8 ще има и други ъпдейти

След Windows Phone 7.8 ще има и други ъпдейти
Все още очакваме повече детайли за Windows Phone 7.8, но според появила се в интернет документация на Nokia собствениците на телефони с Windows Phone 7 ще получат поне още един сериозен ъпдейт след него. Това става ясно от PowerPoint презентация на Nokia, която е попаднала в ръцете на германския сайт WPArea.de. В един от слайдовете е представена историята на актуализациите на Windows Phone 7. Интересната част е в края на графиката, където след версия 7.8 има още една клетка с наименование 7.x, което подсказва, че ще има поне още едно допълнително обновяване. Eстествено, от Microsoft няма никакъв анонс за такова развитие към момента, но пък от друга страна, е малко вероятно документът да е фалшив.

Междувременно официалният акаунт в Twitter на Windows Phone Русия обеща, че след излизането на Windows Phone 7.8 ще има поддръжка в продължение на 18 месеца. Впоследствие публикацията беше изтрита, така че не можем да бъдем сигурни дали положението е такова, но информацията донякъде съответства на тази на WPArea.de. Ако всичко това е вярно, означава, че първите телефони с Windows Phone, които излязоха през 2010 г., ще бъдат поддържани в продължение на почти 4 години.

В интерес на истината от Microsoft също дават индикации за по-дълъг живот на Windows Phone 7. В интервю за TechRadar вицепрезидентът на дивизията Windows Phone Тери Майерън споделя, че повече детайли за WP7.8 ще бъдат споделени през идните седмици. Според него WP7.8 ще продължи да съществува паралелно с WP8 и ще намери място в устройства от по-нисък ценови клас, а съвместимостта на приложенията с двете платформи ще помогне за разширяване на екосистемата.


http://wparea.de/2012/11/windows-phone-7-8-werden-weitere-updates-folgen/
http://bit.ly/U8sx29
http://www.techradar.com/us/news/phone-and-communications/mobile-phones/why-microsoft-believes-latest-gen-windows-phones-are-killer-hardware-1113168

 • Може ли някой да ми помогне да си кача нови теми на(Lumia 800)?Пробвах какво ли не но не става
  mufc11
 • Те пък са толкова стари... от 6 до11 месеца и финито. :D Разчитаха на не информирани клиенти. Някой колеги тук зарибяват (no)
  A4i
 • Краят на 2010 си взех омниа 7 в Германия. Аз говоря като собственик на телефон от 2 години, ако си бях взел някоя лумиа нямаше да съм доволен, но отдавна се знае, че старите лумии няма да получат WP 8.
  makeno
 • Това което ми идва наум е че се прави превантивен PR. Makeno пише за WP от 2010г. , но не трябва да забравяме . че първите телефони с WP7 пристигнаха в Европа през 2011. Още по куриозна е ситуацията с Nokia. Язък за барута, който изхабиха около Lumia 610/700/800/900. Тези телефончета нямат и година време в продажба , а са вече несъвместими със софтуера за WP8. Това си е здраво прецакване на клиентите и доста малоумен ход на Nokia. Едва ли прецаканите ще са доволни на ъпдейти с нова тмичка. :P
  A4i
 • Направо им го кажи, на онези от майкрософт и на другите, които направиха лумиа 920 най-продаваният телефон за миналата седмица в германия, че те, милите, доста се набутват. Едните с калпави телефони, а другите с всичко. А и на онези с положителните мнения в амазон, явно се бъркат хората и не бива да вярват на себе си. :)
  makeno
 • Собствениците на дроиди от 2010 поне подкарват и новите приложения, които се правят защото никой андроид разработчик не е толкова луд да отреже поддръжката на 2.3 Много изкуствена ми се струва тази еуфория около windows phone операционните системи. Поредния супер мега як проект на М$, който ще се сгромоляса с гръм и трясък. В тази област просто са толкова боси, че ще им трябва поне петилетка за да влязат в час с батковците от Купертино и Маунтийн Вю. Със тоя Хоумър Симпсън начело на компанията не виждам как и за толкова време ще стане.
  Nistel
 • Защо да са прецакани собственици на WP 7.x? Собствениците на андроидски телефони от 2010 със сигурност са по-прецакани, защото отдавна вече не се поддържат от гугъл. А даже и доста модели от 2011 не се поддържат от гугъл. Иначе дизайнът на WP 8 е перфектен и няма да е малко и WP 7x го получи. А че ще има и дребни ъпдейти е ясно. Приложенията от 8 няма да вървят на 7.8, но не е сложно веднъж, след като се напишат за 8, да се пренапишат и за 7.8. Така поне обясняваше един. :) Но аз, ако сега си купувах WP, не бих си купил 7.8, а 8. По-добра инвестиция е за бъдещето. Но все пак и цената си казва думата, лумиа 900 редовно е на промоция в амазон за под 200 евро вече. :)
  makeno
 • Съжалявам, но няма как да е добра инвестиция, след като между WP7.x и WP8 липсва съвместимост. Това означава, че новият софтуер няма да върви на WP7.x телефон. Също така WP7.x телефоните са с DX8/9 хардуер и дори темите в очакваната актуализация от WP8 няма да са същите, защото те са правени под DX10.
  A4i
 • Днес обещават утре ще кажат обратното. Като имаш предвид че нокия са майстори в обещанията и в зарязването на операционни системи. Всичко е за да се умилостивят недоволните клиенти с WP7 че са пре...ни и да не оставят марката. Какви мислиш че ще са обновленията - още някой цвят на плочките или отключване на още някоя функцийка която я имаш ако си хакнал телефона вече.
  AVKansazov
 • Страхотна новина. Това означава, че покупката на телефони с WP7, WP7.5, WP7.8 e добра инвестицията и че бюджетните предложения с тази версия на платформата ще предлагат above average функционалност.
  Wishmak3r