Следващите телефони Nexus най-вероятно ще се казват Pixel и Pixel XL

Следващите телефони Nexus най-вероятно ще се казват Pixel и Pixel XL

Наскоро се появи нова информация, че Google се кани да изостави бранда Nexus от следващите смартфони в серията и може би вече имаме яснота какво ще го наследи. Източници на Android Police твърдят, че компанията възнамерява да предложи на пазара очакваните телефони HTC Marlin и Sailfish като Pixel и Pixel XL. Така компанията ще използва отново името, което вече носят таблет с Android и лаптоп с Chromebook. Това подсказва, че цената на новите смартфони най-вероятно ще бъде по-висока от тази на досегашните модели Nexus.

Очаква се двете устройства да предложат сходни технически характеристики, които се различават само по диагонала не екрана (5” и 5,5”) и по капацитета на батерията. Според досегашната информация и двата телефона ще имат метални корпуси и ще предложат четириядрен чипсет Snapdragon, 4GB RAM, 12МР камера и поставен върху задния панел сензор за отпечатъци. Говори се, че Google ще добави в моделите и модифицирана версия на Android, което ще се различава от досегашната практика да използва стандартното издание на платформата.

Източник: Android Police

  • Означава ли това, че всеки смарт с това име ще има изгорял пиксел като запазена марка, от нормален - до ХХХL композитен такъв :D
    kpo