Следващият флагман на Huawei ще е с изцяло нов дизайн

Следващият флагман на Huawei ще е с изцяло нов дизайн

Huawei вече усилено работят по наследника на P10. Устройството носи кодовото име Emily, а очакваният са да го видим на пазара през пролетта. За момента не е сигурно точното търговско наименование, под което смартфонът ще се появи в търговската мрежа, но логиката води към P11, макар че компанията може да избере и друго. Според източници на популярния сайт XDA Developers устройството ще бъде с почти безрамков дизайн, какъвто вече видяхме в iPhone X, като това ще включва и станалата вече пословична изрязана част на екрана, която е характерна част от дизайна на новия флагман на Apple. Не е изключено там да се намират новият 3D сензор, който компанията демонстрира наскоро.

От XDA Developers се позовават на ранна версия на софтуера на телефона, в който има изрична препратка към изрязаната част. Пак от фърмуера става ясно, че най-вероятно ще станем свидетели на необичайно екранно съотношение, а индикациите са за разделителна способност от 2244х1080 пиксела. Сред другите спецификации на мистериозното устройство са процесор Kirin 970, какъвто има и в актуалните представители на серията Mate, както и леко актуализиран интерфейс EMUI с версия 8.0.1. Софтуерът поддържа и функцията Easy Projection за връзка с монитор или телевизор, което навежда на мисълта, че ще видим USB 3.1 Type C порт. Естествено за момента всичко това са само предположения, които се базират на части от фърмуера на очакваното устройство.

Източник: XDA Developers

 • Много ти се ще да е китайчето, ама картинката казва друго
  list
 • Първият безрамков телефон е всъщност на Xiaomi от 2016-та: https://www.express.co.uk/life-style/science-technology/725026/xiaomi-mi-mix-edgeless-display-smartphone-philippe-starck
  tzincbg
 • Безрамковия дизайн се появи много преди прехваления ти Х, и може да се учудиш, но чайниците също го изпревариха. Образовай се преди да ми дадеш отговор.
  Enis
 • Жалко, че си на 44 години с акъл на 11-годишен ;)
  Боби13