Следващият флагман на LG ще бъде представен през юни

Следващият флагман на LG ще бъде представен през юни

След сериозните промени в политиката на LG по отношение на мобилните телефони в началото на годината и отказът от следване на традиционните графици за премиери на нови устройства, най-логичният въпрос бе кога ще видим нов флагман на корейците. Според нова информация от Ивън Блас (@evelaks) в момента LG работи върху смартфон с кодово име Judy, който ще предложи напълно нов дизайн. Очаква се устройството да предложи 6,1-инчов безрамков 18:9 дисплей и така ще бъде по-голямо спрямо своя 5,7-инчов предшественик.

Блас посочва, че за дисплея ще се използва нов вид панел, който се нарича MLCD+. Неговата RGBW матрица съдържа бял субпиксел, от което се очаква да осигури максимална яркост от 800 нита при консумацията на 35% по-малко енергия спрямо стандартните IPS LCD панели. След другите параметри на Judy сe споменават процесор Snapdragon 845, едва 4GB оперативна памет и 64 GB памет за приложения. Предвидена е и IP68 сертификация за водо- и прахоустойчивост, както и стерео високоговорители.

Новият флагман на LG ще изкушава също така с поддръжка на HDR10 съдържание, безжично зареждане и набиращият популярност изкуствен интелект към камерата, който очакваме да видим и в новата версия на V30, която ще бъде представена на мобилния конгрес. Според информацията двойната основна камера ще включва 16МР сензори със стъклени оптични елементи и бленда f/1.6. За момента плановете на компанията са устройството да бъде представено през юни, но засега не е ясно под какво име. Това означава, че продажбите ще започнат през лятото, което на свой ред поставя въпроса дали есента ще има наследник на V30.

Източник: Venturebeat