Следващият iPhone може да има отчитащ натиск дисплей

Следващият iPhone може да има отчитащ натиск дисплей

По-късно през годината очакваме нов модел на iPhone и една от основните промени в него може да се окаже добавянето на нов дисплей, който ще отчита натиск. Това подсказва информация на Wall Street Journal, която твърди, че американската компания смята да оборудва смартфона с технологията Force Touch, която вече използва в часовника си, в новия 12” лаптоп MacBook и в обновената версия на MacBook Pro. Тя разчита на допълнителни сензори за натиск, позволяващи разграничаването на докосване и натиск върху повърхността. Очакваните нови издания на iPhone ще имат същия дизайн и ще запазят останалите хардуерни характеристики непроменени, но се очаква да бъдат предложени и в розово

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Източник

  • Тази функция няма нищо общо със жестовете на Самсунг. Тази функция е нужна при работа със стилус. Явно новите айфони ще могат да работят със стилус. На Note 4 дисплея е такъв - отчита различни нива на натиск.
    LegolasElf
  • Много мисъл строи от теб! Поклон за силното мнение!
    mr_j
  • Всъщност тази функция има доста по-удобно приложение от идеята на Samsung да регистрира приближаване на пръст до дисплея БЕЗ докосване, както показаха в trackpad-а на новия MacBook.
    muamamu1