Слух: Android 5.0 идва през октомври, ще работи и с по-стари телефони

Слух: Android 5.0 идва през октомври, ще работи и с по-стари телефони
Google I/O отмина, но конференцията така и не донесе очакваната от мнозина новина за нова версия на Android. Въпросите кога Google ще представи следващото издание на популярната ОС продължават, а според досегашната информация компанията е решила да забави премиерата, за да успее да даде време на производителите на телефони да пуснат ъпдейти до Android 4.2.

Нова информация от източници на сайта VR-Zone твърди, че Google се кани да представи Android 5.0 Key Lime Pie в края на октомври, когато може да бъде показан и нов смартфон от серията Nexus. Интересно е друго - сайтът твърди, че версията ще е силно оптимизирана и ще може да работи дори с устройства с 512 MB RAM памет. Оптимизацията е нещо, което трябваше да се случи отдавна, особено на фона на iOS и Windows Phone, които като цяло нямат големи проблеми с устройства с по-скромен хардуер.

http://vr-zone.com/articles/exclusiveandroid-5-0-to-come-in-late-october-will-be-well-optimized/36950.html

 • Че има ли значение, колко и дали една операционна система е фрагментирана. Един смартфон е \"smart\" благодарение на безбройните приложения, които можеш да му инсталираш и да си го персонализираш перфектно за теб самият. В случая с Андроид, много рядко има приложения, които да изискват по-висока версия от 2.3 (дори 2.2) и това са най-вече новите игри. Същата е работата и при Windows за персонални компютри. Дъртият XP е все още доста разпространен и все пак, всичкият потребителски интерфейс си върви безпроблемно (разбира се с уговорката, че самият хардуер е достатъчно добър за да покрие изискванията на съответното приложение)
  stefanicio
 • [Quote]Чуете една \"модерна\" дума от някъде и я повтаряте в несвяст...[/Quote] Преди любимото за което се хващаха беше как андроида бил \"бъгав\" и \"лагав\" защото... го прочели в някой форум от някой ползваш евтин боклук със стара версия,после че бил \"бъкан с вируси\" защото някои не гледат какво инсталират и откъде(то и уиндоуса е бъкан ама що за 8 години само веднъж хванах защото сам си го сложих от инат въпреки че се съмнявах).Сега любимото им е за фрагментацията.
  AVKansazov
 • Стига с тия философии и архитектури бе, дагоева... Уиндоуса на колко различни видове компютри работи, а не съм чул някой да се оплаква, че е фрагментиран... В крайна сметка точно това е задачата на една ОС - да осигури комуникацията между потребителя и хардуера... Това, че в Епъл са смотани и не могат да си направят ОС-а гъвкав, ами може да им работи само на един хардуер, не означава, че това е проблем за истинските ОС... Фрагментация - пляс-пляс, та дрън... Чуете една \"модерна\" дума от някъде и я повтаряте в несвяст...
  KOBRETI
 • Мисля че грешите. Кук визираше че една и съща ОС трябва да се напасне към различната философия и безкрайно голямото разнообразие от архитектури. При Apple това няма да стои на дневен ред. Както написах и наскоро. Бях потресен когато видях SMART кафе машина на Philips-Saeco с Андроид на конгреса в Барселона.....това визираше Кук, ако съм го разбрал правилно, разбира се.
  omax
 • Споко, скоро фрагментацията иде и при иОС ;)
  KOBRETI
 • Въпрос на вкус, преди Symbian ми харесваше, сега съм с ANDROID но при добро и атрактивно предложение бих пробвал WM телефон, наскоро си купих компютър с W8 и съм очаровам от сензорната работа на платформата.
  Beчния