Слух: Facebook иска да купи Opera

Слух: Facebook иска да купи Opera
Дали Facebook не се готви за нова голяма покупка? Това подсказва информация от източници на сайта Pocket-lint, според които социалната мрежа се кани да купи норвежката компания Opera Software. Нея познаваме с компютърния браузър Opera, но освен него в каталога й влизат мобилните приложения Opera Mobile и Opera Mini, които се радват на голяма популярност в целия свят. Засега детайлите по тази предполагаема сделка са малко, но се твърди, че Facebook иска да се конкурира на пазара на браузъри с компании като Microsoft, Google, Apple и Mozilla. Компанията има достатъчно средства, тъй като дебютът на борсата й донесе над 16 милиарда долара, с които да разшири бизнеса си.

В интерес на истината компютърното приложение досега не можеше да се похвали с впечатляващ пазарен дял и обикновено се нарежда на пето място след Internet Explorer, Chrome, Firefox и Safari. В мобилната област положението е съвсем различно и може би това е вкарало Opera Software в полезрението на Facebook, особено след като социалната мрежа възнамерява да се фокусира по-сериозно върху мобилните потребители.

http://www.pocket-lint.com/news/45795/facebook-browser-opera-software-buyout

 • Така кажете:D че го друпнах мобилната Опера, не ми допада....а за настолен ползвам Лиско:P;)
  Beчния
 • :D То само това да му беше недостатъкът, беше споменал за правилно използване на рам-та - при Хром няма такова понятие :). От около 6 години не ползвам друг браузър освен Опера. Сега на работа ползвам Хром по принуда, мъка ми е. [B]@мoбилефен[/B], говорим за настолните браузъри. Иначе да, за Андроид, стоковия на Самсунг е пушка (yes)
  E34v8
 • И аз не искам да го ползвам. Като го инсталирам, започвам търсене на extension-и на работи които операта ги има вградени. :D
  vladovn
 • А оригиналния, какво му е?
  Beчния
 • Само да не вземат да развалят единствения браузър, който ми харесва, че не ми се ползва бъгавия хром.
  E34v8