Слух: Microsoft иска Nokia да се откаже от таблета Sirius

Слух: Microsoft иска Nokia да се откаже от таблета Sirius
Сделката между Nokia и Microsoft няма да бъде финализирана преди началото на следващата година, а преди това трябва да получи одобрение от акционерите в компанията, но според информация на Елдар Муртазин американската компания вече се държи като собственик с финландците и се опитва да налага собствените си решения. Той твърди, че Microsoft в момента притиска Nokia се откаже от представянето на таблета Sirius, за който се говори отдавна, както и от още няколко телефона, които финландците готвят за пазара, сред които има и няколко от серията Asha, които не работят с Windows Phone.

Изглежда, че към момента двете компании имат и разногласия, като кои от активите на Nokia ще станат собственост на Microsoft. Очакваното представяне на таблета на Nokia в края на този месец може да съвпадне с времето, когато Microsoft ще анонсира второто поколение на таблетите Surface, което означава, че американците се притесняват, че финландската компания ще разсее потребителите и вниманието на медиите няма да е насочено изцяло към техните продукти.

http://www.unwiredview.com/2013/09/18/murtazin-microsoft-is-already-pushing-nokia-to-cancel-sirius-tablet-half-of-asha-touchscreen-phones/

 • (no) На m$ не им стига май прецакването на телефоните. :X 8) _*_
  Emanuil97
 • Ако има Nokia флагман с камерата от 808 и андроид, изобщо не ми пука колко десетки пъти Samsung e по-голям от тях, с радост ще сменя настоящия ми телефон... Интересува ме предлаганото качество и функции, а не кой колко по-голям е от другия! ;)
  Вито
 • Ще ти се ! :D Nokia е 12 пъти по-малка от Samsung при смартфоните.
  A4i
 • Нокиа с андроид - веднага се връщам на тях.:) Стига да представят достатъчно голям екран, иначе другото е ясно.:) Като добавим и най - добрата камера в телефон, ще бъдат отново ако не първи то директно след Самсунг.
  Ванката