Слух: ZTE представят Nubia Z9S на 30 юни с поддръжка на LTE Cat 9

Слух: ZTE представят Nubia Z9S на 30 юни с поддръжка на LTE Cat 9

Както вече сме ви съобщавали, поне два големи производителя на смартфони се готвят да представят свои нови устройства на 30 юни. Huawei бяха първите, които оповестиха, че ще анонсират Huawei Honor 7 на 30 юни, точно когато и Meizu се очаква да представят своя нов флагман Meizu MX5. Според нов слух, трети сериозен играч на пазара на смартфони на китайския пазар също планира да покаже свой нов модел на тази дата. Твърди се, че тогава ZTE ще анонсира Nubia Z9S, който е леко обновена версия на флагманския им смартфон с минимална екранна рамка.

Доколкото е известно в момента, единствената сериозна промяна във възможностите на устройството е добавената поддръжка на Cat 9 LTE мрежи. Интересно е, че оригиналният ZTE Nubia Z9 съдържа чипсет Qualcomm Snapdragon 810, който изначално съдържа модем, съвместим с Cat 9 – но в първоначално лансирания ZTE Nubia Z9 той е ограничен до Cat 4 LTE. Неизвестно е дали Snapdragon 810 чипът в Nubia Z9S е с различен LTE модем, който да надвишава възможностите на Cat 4 LTE, или капацитетът му е ограничен само по софтуерен път, но сме по-склонни да считаме, че става дума за второто.

Разликата между Cat 4 и Cat 9 LTE е сериозна, когато става дума за теоретични скорости на изтегляне. Докато Cat 4 има предел от 150Mbps при изтегляне на данни, Cat 9 LTE позволява достигането на 330Mbps. Естествено, необходимо е и съответният оператор да може да поддържа подобни високи скорости на трансфер. Китайският източник публикува изображение на Nubia Z9S, подложен на тест за скорост на мобилен трафик, според което той достига скорост на изтегляне от 245Mbps. Тепърва предстои да разберем дали Nubia Z9S ще има някакви други хардуерни отличия спрямо оригиналния модел Z9.

Източник


Втора употреба с гаранция