Слухове, че Sony разработва 1" мобилен сензор

Слухове, че Sony разработва 1

Sony е сред основните производители на сензори за мобилни устройства, а продуктите й се ползват в много от наличните на пазара телефони. Ако се вярва на слуховете, скоро компанията може да ни изненада с нещо по-специално. Според публикация в Twitter на лийкъра Rodent950 японската компания работи по първия мобилен сензор във формат 1", който се казва IMX800 и ще се появи през април.

Този източник често споделя детайли за бъдещите планове на Huawei, а по-късно друга негова публикация намекна, че новият сензор ще се ползва във флагманската серия P50 на китайската компания. В нея са изредени конфигурациите на камерите на три от телефоните в очакваната серия - P50, P50 Pro и P50 Pro+. Според информацията два от моделите ще предложат телефото камери с перископна оптика.

Добавянето на 1" сензор обещава да донесе сериозни подобрения в качеството на изображението, включително и при снимане в условия на намалена осветеност, а освен това би трябвало да позволи постигането на по-приятен естествен боке ефект. По-големите му размери обаче може да се отразят и на размерите на устройствата, в които се ползва.

Ако следите развитието на пазара, сигурно се досещате, че това няма да е първият 1" сензор в мобилен телефон. През 2014 година Panasonic представи модела Lumix CM1, който предложи такъв сензор, но при него се ползваше компонент, който беше създаден за компактни цифрови фотоапарати. Разработката на Sony ще е създадена специално за телефони и вероятно ще включва редица оптимизации за мобилна употреба.