Слушалките Huawei FreeBuds Studio вече в България

Слушалките Huawei FreeBuds Studio вече в България

Обявените заедно със серията Huawei Mate 40 слушалки FreeBuds Studio вече са достъпни на българския пазар. Устройството е позиционирано в премиум сегмента и обещава високо качество на възпроизвеждания звук чрез покриването на честотен диапазон 4Hz - 48kHz, а разработеният от Huawei безжичен аудиокодек L2HC позволява трансфер а музика с битрейт до 960kbps.

Слушалките от типа over-ear имат стилен дизайн, който според компанията е вдъхновен от грамофона - това е изразено в кръглата зона и тънкото метално рамо, което преминава в лентата за глава. Слушалките са снабдени и с 8 микрофона, които ползват за разговори и от системата за активно шумопотискане, която може да редуцира околните звуци с до 40 децибела. Системата работи автоматично, като превключва активния режим според околните условия.

Сред другите възможности е опция за едновременно сдвояване с две устройства, опция за пропускане на околните звуци, възможност за усилване на околните гласове, двойна антена за максимално стабилна Bluetooth връзка и игрови режим с ниско времезакъснение. Слушалките имат батерия за 24 часа работа с изключена ANC функция или за 20 часа с включена. Поддържа се и бързо зареждане, което за 10 минути осигурява енергия за 8 часа работа без ANC. Управлението става чрез сензорна зона върху дясната слушалка.

Huawei FreeBuds Studio са налични на препоръчителна крайна цена от 499 лв. в търговската мрежа на Telenor, Техномаркет, VIVACOM и при партньорите на дистрибутора Polycomp, а през декември се очакват и в магазините на A1.