Слушалките Xbox Wireless Headset са с широка съвместимост

Слушалките Xbox Wireless Headset са с широка съвместимост

Microsoft представи нови безжични слушалки с микрофон, предназначени за конзолите Xbox One, Xbox Series X/Series S, компютри и други мобилни устройства. Широката съвместимост е възможна благодарение на използваната технология Bluetooth.

Xbox Wireless Headset заимства от дизайна на слушалките Surface, като също включва въртящи се елементи за настройка на звука и други функционалности. Слушалките са с лека конструкция и кожено покритие на наушниците.

Поддържат се технологиите Windows Sonic, Dolby Atmos и DTS Headphone:X Spatial Audio. От компанията са подобрили и качеството на микрофоните, което ще е полезно при използването на слушалките за разговори. Има решения за изолиране на гласа и шума на заден фон.

Моделът ще може да бъде сдвоен едновременно с две устройства, например телефон и конзола. С един заряд на вградената батерия ще е възможно постигането на 15 часа автономия. Пълното зареждане отнема около три часа.

През приложението Xbox Accessories ще е наличен еквалайзер за регулиране на свойствата на звука. Тук ще има възможност за настройка на опцията за автоматично заглушаване на микрофоните. Слушалките Xbox Wireless Headset ще са налични в Европа от 16 март на цена 100 евро.

Източник: Microsoft