Смартфоните Nokia са най-надеждни по отношение на софтуерните обновления

Смартфоните Nokia са най-надеждни по отношение на софтуерните обновления

Смартфоните с марката Nokia са начело в изследването на Counterpoint за най-надеждни модели през 2020. Те предлагат най-всеобхватните и бързи софтуерни обновления, включително и за сигурността. Брандът има и най-голям дял модели, които са препоръчани за корпоративни потребители.

Общо 20 модела с марката, продавани между третото тримесечие на 2019 и второто тримесечие на 2020, са били обновени до Android 10. OnePlus, от друга страна, е със седем телефона, обновени до Android 10. Според Counterpoint смартфоните Nokia са водещи и по отношение на качеството на изработка, тъй като преминават през по-сериозни тестове от обичайното за индустрията.

Най-бавна с обновленията на операционната система е vivo, като само 24% от телефоните на компанията за разглеждания период са актуализирани към Android 10. При LG този процент също е сравнително ограничен, а именно 25%. Малко по-добре се справят Lenovo и Oppo със съответно 36% и 50%.

Още по-нагоре в класацията са Huawei и Xiaomi, които са обновили над 65% от продадените в този период устройства. Samsung и Realme постигат съответно 89% и 73%, а при Nokia и OnePlus този процент е 100%.

HMD Global се справя отлично и при добавките за сигурността на Android. OnePlus е малко по-назад с 90% честота на обновление на ежемесечните поправки за сигурност. Тук например Samsung изостават сериозно с едва 22%, а най-слаб резултат отбелязва Oppo.

Източник: Counterpoint


Втора употреба с гаранция