Смартфоните водят Антихриста, предупреждава руският патриарх

Руският патриарх Кирил направи интересно изказване във връзка с коледните празници в страната. Пред телевизионния канал Россия 1 патриархът на Руската православна църква изрази мнение, че зависимостта от смартфони и модерни технологии може да доведе до господство на дявола. Според Кирил потребителите трябва да са изключително внимателни, когато използват интернет и своите джаджи, защото те представляват начин за установяване на контрол над човечеството в световен мащаб. 

Патриархът е на мнение, че "Антихристът е личността, която ще оглави глобалната мрежа и чрез нея ще контролира човечеството". Светият отец допълни, че "всеки път, когато използвате някаква джаджа, независимо дали искате или не, независимо дали сте включили локализацията или не, някой може да разбере къде точно се намирате, какви са вашите интереси и от какво ви е страх.

“Представяте ли си каква власт ще е концентрирана в ръцете на тези, които добият възможността да знаят какво точно се случва във всяка точка на света? Такъв контрол съсредоточен на едно място предвещава идването на Антихриста." Патриарх Кирил изрично уточни, че църквата не е против технологичния прогрес, а само срещу развитието на системи, които позволяват контролирането на отделните хора.

Източник: BBC

 • За вярващите и не вярващите е добре да се запознаят с теорията на игрите. Християнската религията определя правилата на играта. Десетте Божи заповеди са буквално това : не лъжи, не кради, не прелюбодействай .... Спазвайки ги , се организираме, кооперираме и извличаме за себе си максимална изгода от обкръжаващата ни среда. Един да наруши правилата , с цел предимство и облага лично за себе си, другите хора веднага регистрират злоупотребата . Желанието им за коопериране и задружни усилия в обща посока , рязко спада. По този начин ние всички губим от липсата на координирани усилия , при това несравнимо повече от от личната печалба на тариката. Заедно и организирани сме в състояние да постигнем много повече от колкото всеки сам за себе си.
  A4i
 • Според мен пък лошото е да учим децата си, че на някои хора е забранено или поне гнусно да се обичат и да имат същите права - на сватба, унаследяване и свиждане, напр.
  tzincbg
 • Според мен пък лошото е да учим децата си, че на някои хора е забранено да се обичат и да имат същите права - на сватба, унаследяване и свиждане, напр.
  tzincbg
 • Т.е. да разбираме ли, че твоята хетеросексуалност се дължи на църквата и ако я нямаше, ти щеше да си хомосексуален? Тъжно е сексуалните удоволствия на някого да зависят от други хора и организации.Сексуалността се формира още в детството. Не желая пред децата ми в София да ми дефилират разни педер@си, "Прайдове" и други извращенци. Дефилират помпозно, шумно, красъчно като циркаджии и объркват децата, какво е добро и какво е лошо. Нямам нищо против педер@сите да си бъркат по дупките и да си се чукат тихо по стаите си колкото им "душа сака". Но да излизат по площадите, да си рекламират перверзията и да убеждават децата, че това е нормално и е в реда на нещата, това не приемам.
  Nik21
 • -
  Blue Sky
 • Извинявайте, но църква, която казва на африканците да не ползват кондоми си заслужава убийствена критика.
  tzincbg
 • Дори бих казал държавен изменник, защото защитаваш човек, който унижи Президента на Република България. За такива късопаметни рубладжии като теб прилагам видео.Патриарха никого не е унижил - просто каза, че е огорчен от политическото тенденциозно лакейско величаене на едни народности освобождавали България (финландци, поляци, литовци, латвийци) и премълчаването на други проливали кръвта си и освобождавали България, (като татари, арменци, грузинци, чуваши, мордвинци, буряти, чеченци, Батак например го е освобождавал чеченски корпус, проявили са чудеса от героизъм, нищо че са мюсюлмани, едноверци с турците, клали са турците, както руснак не ги е клал). Защо се премълчава всичко това? Защо се фаворизират едни народи, а се премълчават други - кръвта на всички е еднакво ценна.
  Nik21
 • Лесна мишена стана православието и християнството въобще. Всеки се изредида обижда , нагрубява, псува и по друг начин злоупотребява с вярващите хора. Хайде за момент да си представим че това не беше патриарха на най-голямата православна страна в света. Атаките срещу църквите (не само срещу Православната, но и срещу Католическата) , опростачването им и сатанизирането е целенаправлена политика на соросоидните копелдаци-глобалистите. За да разрушат "националните държави" (съюз на отечествата), глобалистите-неолиберали трябва да разрушат първо традиционното семейство, на което се крепи националната държава. Църквата е оплот на традиционното семейство, състоящо се от МЪЖ и ЖЕНА. Педерастлъка открито се критикува като СОДОМИЯ и се счита в библията за неприемлив. Всякакви джендъри, "шести и десети" полове не вървят сред вярващите. Ето това им е проблема на соросоидите, за това квичат на умряло, защото хората разбраха коварния им план, даже Тръмп обяви Сорос за най-големия враг на човечеството и се бори срещу него.
  Nik21
 • Не. Няма да се приеме като нормално. Гледали ли сте арабски предавания въобще? И там спорят кое е допустимо във вярата, и там има хора, които казват, че властта на духовните лица е прекалена, че всеки трябва тихо да се моли вкъщи, че много от младите не вярват въобще, някои се преструват от страх, други за службица и парички. Но в западните медии това почти не се показва. Важното е да ги мразим.
  tzincbg
 • Лесна мишена стана православието и християнството въобще. Всеки се изредида обижда , нагрубява, псува и по друг начин злоупотребява с вярващите хора. Хайде за момент да си представим че това не беше патриарха на най-голямата православна страна в света , а ходжата на една от хилядите джамии в Риад. Всеки който изрази подобно отношение към ходжата би се разделил с живота си на следващия ден и това ще се приеме като заслужено и съвсем нормално наказание. Защо други за другите вярвания да е ОК да си защитават традицията срещу далеч по-маловажни посегателства, а ние да приемаме всякакви обиди , дори срещу патриарсите ? Само ние ли сме най- глупавите, дето куцо и сакато ни дава наклон на оная работа и ни дупи на на ляво и дясно из храстите? Ако не можем сами да се организираме винаги ще бъде е роби на тези които могат, колкото и несравнимо малобройни да са , спрямо нас.
  A4i
 • Манипулацията тук е много тънка - образованите ще разберем едно, но религиозните и необразованите ще разберат само да ги е страх, да си ограничават децата и ще постигнат по-лесно хората да не четат критика към властта. И не само това - по-малко ще се образоват, по-малко ще четат гледни точки на други хора и така по-лесно ще бъдат насъскани, че са лоши, врагове.
  tzincbg
 • В злонамерени ръце, тази информация определено може да е опасна.
  Браво, респект! Радвам се, че във форума има и адекватни интелигентни хора. Посланието може да се вземе "за мезе", само от повърхностни хора, [b] дебили[/b], които не могат да вникнат в същността на философията.
  Дебил, изглежда, си ти. Дори бих казал държавен изменник, защото защитаваш човек, който унижи Президента на Република България. За такива късопаметни рубладжии като теб прилагам видео. И следващия път не лепи етикети на хората от форума, които не познаваш. Най-малкото не говори добре за теб ;)

  https://youtu.be/QKwUZlob0C4
  Blue Sky
 • Абе не е лъжа, но манипулацията тук е много тънка. Ние, образованите хора ще разберем едно, необразовани и религиозни, ще разберат само да се страхуват и да ограничават децата си, което ще улесни целта да не прочетат твърде много неща срещу Пyт иH.
  tzincbg
 • Ако трябва да си говорим реално, не е лъжа, че цялата информация която имат производителите на телефони/ОС-и дава голяма власт. Това да знаеш за всеки, къде се намира, от какво се интересува, кои са му познатите, кога с кого комуникира, какво снима, номера на крединта/дебинта карта... и т.н. и това потвърдено с пръстовия му отпечатък/лице/ирис... не е шега работа.

  В злонамерени ръце, тази информация определено може да е опасна.
  Браво, респект! Радвам се, че във форума има и адекватни интелигентни хора. Посланието може да се вземе "за мезе", само от повърхностни хора, дебили, които не могат да вникнат в същността на философията.
  Nik21
 • Ако трябва да си говорим реално, не е лъжа, че цялата информация която имат производителите на телефони/ОС-и дава голяма власт. Това да знаеш за всеки, къде се намира, от какво се интересува, кои са му познатите, кога с кого комуникира, какво снима, номера на крединта/дебинта карта... и т.н. и това потвърдено с пръстовия му отпечатък/лице/ирис... не е шега работа.

  В злонамерени ръце, тази информация определено може да е опасна.
  board
 • А руският патриарх Нокия с фенерче ли ползва, и как си обяснява частния самолет който има и лимузината и златният часовник за няколко хиляди долара?Много е писано, ама няма кой да чете - Путин, Шойгу, руският патриарх НЯМАТ ТЕЛЕФОНИ. На телефон се радва само Дмитрий Медведев, изживява закъснелия си пубертет.
  [b]P.S.[/b] Не разбирам защо не трябва да има лимузина и златен часовник? Папата има дори свой "ПАПАМОБИЛ" и какво от това???
  Nik21
 • "Всяка достатъчно развита технология е неотличима от магия" Артър Кларк
  (и оправдание за некадърниците които не могат да влязат в крак с времето) ;)
  AVKansazov
 • не знам дали знаете но Руският патриарх Кирил e ченге от KGB И Е ВРЕДЕН И ОПАСЕН КОЛКОТО ТОЗИ ДРЕБНИЯ РУСИЯ които е на власт 20 години , като в северна Корея ,МИ НА МЕРИСВА С ТЕЗИ ИЗКАЗВАНИЯ
  daniel _
 • Да се надяваме, че доста от форумните путинисти ще последват призива му и ще се лишат и от смартфоните, и от интернета - включително и от участие в този форум :D
  Воден-дух
 • "Според Ностадамус, третият антихрист се казва Мабус и ще се появи около 2020 и ще доведе нова световна война." Значи сега разгадах това предсказание, ще се появи смартфон с марка Мабус....
  А руският патриарх Нокия с фенерче ли ползва, и как си обяснява частния самолет който има и лимузината и златният часовник за няколко хиляди долара?
  Electronium