Снимки показват как ще изглеждат Samsung Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3

Снимки показват как ще изглеждат Samsung Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3

През уикенда в Twitter се появиха много детайли за следващите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung, които очакваме през идните месеци - това са Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3. Освен нови подробности за устройствата публикациите разкриха и как ще изглеждат двата телефона, а изображенията явно са дошли от промоционални изображения за вътрешна употреба.

Започваме с Galaxy Z Flip 3, който изглежда ще получи и нов дизайн с интересни промени. На първо място устройството ще се сдобие с по-голям външен дисплей, което е сериозно подобрение спрямо този в Galaxy Z Flip. Върху него вече ще могат да се четат съобщения наред с другите ползи от по-голямата екранна площ. До него се забелязва двойната основна камера.

Телефонът е обвит в стъкло Gorilla Glass Victus и ще се предлага в цели 8 цвята. Прави впечатление и двутоновия дизайн, който позволява на външния дисплей да се скрие под предпазното стъкло. Смартфонът е получил плоска странична метална рамка, а в бутона за включване е поставен сензор за отпечатъци. Твърди се, че устройството включва нова технология Armor за подобрена издръжливост на дисплея и пантите.

Продължаваме с Galaxy Z Fold 3. Снимките разкриват, че устройството няма да включва основна камера с познатия от серията Galaxy S21 дизайн, а вместо това трите сензора ще са разположени вертикално. Освен това става ясно, че моделът ще предложи вградена под дисплея селфи камера, така че тя няма да нарушава целостта на екрана в разгънато състояние.

Получаваме и потвърждение, че Galaxy Z Fold 3 ще поддържа работа със стилуса S Pen, но с подобрена негова версия, която ще има по-заоблен връх, за да не надрасква дисплея. Отново очакваме външни панели от Gorilla Glass Victus, както и технология Armor за предпазване на дисплея, пантите и рамката. Може би ще видим телефона в 4 цвята. В допълнение този път и двата дисплея ще поддържат опресняване при 120Hz.

Източник: Twitter (1), (2)