Снимки показват прототип на телефон от серията Huawei P40

Снимки показват прототип на телефон от серията Huawei P40

Преди дни получихме официално потвърждение, че Huawei ще представи серията P40 в Париж на 26 март, а междувременно от Digital Trends ни показват снимки на прототип на един от телефоните в нея. От сайта са попаднали на устройството, докато са разглеждали Mate Xs и са получили разрешение да снимат задната му част.

Препоръчани оферти

Тъй като става дума за прототип, върху задния панел има кодови имена, а освен това от сайта не са могли да снимат предния панел и софтуера на телефона и не са успели да изпробват камерата. Не е изключено финалното устройство да претърпи някои промени, но като цяло формата му би трябвало да остане същата.

Засега не е ясно кой модел виждаме – дали е P40 или P40 Pro. Говори се и за вариант от още по-висок клас на име P40 Premium Edition, но не е изключено кадрите все пак да показват P40, защото дизайнът на камерата съответства на появилите се наскоро рендъри. Задният стъклен панел се заобля в ъглите, а според информацията дисплеят е с извити страни, но не колкото в Mate 30 Pro. Освен това бутоните за звука са хардуерни вместо виртуални.

Стандартен жак за слушалки липсва, макар че миналата година P30 имаше такъв. Снимките показват сравнително голяма зона за основната камера с три сензора, а правоъгълната леща на единия подсказва за наличие на телефото оптика с перископен механизъм като този в P30 Pro. До камерата има допълнителен сензор – може би за лазерно фокусиране, светкавица и микрофон.

Наличието на перископнa система подсказва, че може да видим по-голямо оптично приближение, макар че надписите до камерата насочват към трикратен зуум. Отзад е изписано Vario-Summilux-H 1:1.8-2.4/16-80 ASPH, което обаче може да не е реалната спецификация на камерата, а освен това е идентично с параметрите на камерата на Mate 20 Pro.

Както стана дума, официалната премиера на серията P40 трябва да е на 26 март в Париж, но има голяма вероятност плановете да се променят заради епидемията от коронавируса и разпространението й във Франция. Страната вече забрани събиранията на закрито на повече от 5000 души, а освен това бяха отменени големи изложения, така че не е изключено Huawei да коригира намеренията си.

Източник: Digital Trends

 • Да, той не прави разлика между Андроид и GMS :)
  Боби13
 • Като гледам дизайна по-добре да се вземе предишния p30 с гугъл...
  Стикера още не прави разлика между андроид ос и гугъл. :lol:
  Вито
 • А ти и преди, и сега пишеш глупотевини :)
  Боби13
 • Абе на кой му пука вече, тая марка е фитка, аман начи. И преди си вече боклук, сега е боклук без Андроид!:)))
  strikercho