Sony анонсира есенното си портфолио смартфони

Sony анонсира есенното си портфолио смартфони
Заедно с таблета Xperia Sony анонсира и три нови смартфона Xperia, които са част от есенното портфолио на компанията и трябвало да изкушат потребителите в сезона на предпразнично пазаруване. Xperia T ще може да се види в новата серия от приключенията на Джеймс Бонд - Skyfall и според компанията осигурява най-добрата й камера и HD екран. Налице са 4,6" HD Reality Display с Mobile BRAVIA Engine; 13MP камера, която е готова за работа за малко повече от секунда; запис на 1080p видео; лесна връзка чрез функцията One-touch, която използва технологията NFC; сертифициране PlayStation за забавления с висококачествени игри; двуядрен процесор Qualcomm Krait MSM8260-A с честота 1.5 Ghz; и съвместимост със стандарта MHL за разглеждане на съдържание върху голям екран. Платформата е Android 4.0.4, но компанията обещава ъпдейт до Jelly Bean. Xperia T ще се появи на пазара през следващите няколко седмици в черно, бяло и сребристо.

Sony Xperia V също предлага HD Reality дисплей, но с диагонал 4,3" и технология Mobile BRAVIA Engine 2. Камерата отново е с резолюция 13МР, а процесора пак двуядрен процесор Qualcomm MSM8260 с честота 1.5 Ghz. Другите характеристики също са подобни на тези на Xperia T. Смартфонът ще се предлага с LTE възможности на пазарите на които има такава технология, а освен това има корпус, който отговаря на стандарта IP55/57+ за водо- и прахоустойчивост - благодарение на това може да престои до 30 минути на дълбочина до 1 метър. Xperia J е бюджетно предложение, което предлага корпус с дебелина 9,2 мм, 4.0" дисплей с FWVGA резолюция, 5МР камера и едноядрен процесор Qualcomm MSM7227A с честота 1 Ghz. Xperia V и Xperia J ще се продават от последното тримесечие на годината.

  • а като ползвател на Sony, дали можеш да ми кажеш нещо и за Experia J st26i? Смятам да си я купя, устройва ме като параметри, но не мога да преценя дали цената съответства на екстрите и.... (около 440 лв без абонамент)
    Ot4aian