Sony може да достави по-малко смартфони от очакваното през финансовата 2018

Sony може да достави по-малко смартфони от очакваното през финансовата 2018

Подразделението за мобилни телефони на Sony (Sony Mobile Communications) преразгледа очакванията си за доставките на смартфони за финансовата си година (април 2018 - март 2019). Досега очакванията на компанията бяха да достави 7 милиона устройства през посочения период, но новите прогнози са за 6.5 милиона устройства. Ако това се потвърди, спадът в доставките на годишна база ще е сериозен – цели 51.9%. През предходната си финансова година компанията е доставила 13.5 милиона смартфона.

Като причина за негативното развитие от компанията цитират засилената конкуренция от страна на Apple в Япония, Югоизточна Азия и Европа. Нараства и конкуренцията от китайските производители като Huawei и Oppo на пазарите извън Китай. Sony очаква приходите от мобилни телефони да достигнат 490 милиарда йени (4.393 милиарда долара) при оперативна загуба за финансовата година от 95 милиарда йени (852 милиона долара).

Надеждите на компанията са с пускането в продажба на новите смартфони Xperia 1, Xperia 10 и Xperia L3 да настъпи обрат през новата финансова година. Sony Mobile разработва и смартфони с 5G, поддържащи mmWave и sub-6GH технологии. Според запознати източници първият 5G смартфон на компанията ще бъде представен преди края на календарната година.

Източник: Digitimes

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция