Sony на прицел заради Fortnite

Sony на прицел заради Fortnite

Впечатляващото представяне на Sony на изложението за забавления E3 е на път да бъде помарчено, след като политиката на компанията по отношение възможността потребителите на PlayStation 4 да играят с ползващи други платформи започна да получава все повече критики от геймъри. Това не е първият случай на подобно отношение, но този път нещата са по-сериозни, защото са свързани с извънредно популярната и продължаваща да набира нови фенове игра Fortnite.

Тази седмица тя стана достъпна и за потребителите на конзолата Nintendo Switch, но изтеглилите я останаха неприятно изненадани, защото се оказа, че не могат да използват същия акаунт, който ползват и в PS4. Това означава, че не могат да прехвърлят и ползват своето съдържание, включително и закупеното. Подобни ограничения няма, ако се ползва регистриран в Xbox One акаунт. Nintendo Switch е предпочитана от мнозина като втора конзола, защото компактните й размери позволяват да се използва в движение.

Най-странното е случая е, че Sony отказва да осигури допълнителни детайли за казуса, който има потенциала да се превърне в сериозен проблем, защото недоволството на играчите едва ли ще се уталожи скоро. В изявление за BBC компанията посочва, че тя поддържа междуплатформена игра между PS4 и устройства с Windows, macOS, iOS и Аndroid и на този етап няма какво повече да добави. В интерес на истината, версията на Fortnite за Аndroid още не е излязла - тя се очаква през лятото, което ще разшири неимоверно потребителската база на играта.

По-рано Microsoft и разработчикът на играта Epic Games подсказаха, че Sony е избрала да наложи ограничението потребителите на PS4 да не могат да играят срещу ползващите други игрови конзоли. Преди време компанията беше обвинена във възпрепятстване на междуплатформената игра и за заглавия като Minecraft и Rocket League. Междувременно интересът към Fortnite продължава да расте. По-рано тази седмица стана ясно, че тя се играе от 125 милиона играчи, а само за 24 часа версията за Nintendo Switch беше свалена над 2 милиона пъти. Сериозни цифри, които ще притиснат Sony да осигури основателно обяснение за решението си, което някак не подхожда на слогана "For the players".

Източник: BBC


Втора употреба с гаранция

  • Е, после като навършат 12 години, потребителите няма да се вълнуват чак толкова от Фортнайт и бързо ще забравят за проблема.
    borusiq