Sony показа как ще изглежда PlayStation 5

След месеци на очакване Sony най-сетне показа как ще изглежда конзолата PlayStation 5, която трябва да се появи на пазара в края на годината. Устройството има интересен дизайн в черно и бяло, който съответства на показания по-рано контролер DualSense, а от показаното става ясно, че то може да бъде разположено вертикално и хоризонтално.

Компанията разкри още, че конзолата ще се предлага в два варианта - с Ultra HD Blu-ray оптично устройство и без такова, което ще работи само с дигитално разпространявани игри. Заедно с това по време на специалното онлайн събитие на Sony разбрахме, че компанията е подготвила различни аксесоари като зарядна станция за контролерите, нова HD камера, слушалки Pulse 3D и мултимедийно дистанционно.

Все още не знаем колко ще струва конзолата, но фактът, че още в началото компанията ще пусне по-достъпен вариант подсказва, че цената на основното издание няма да е ниска. Очакваме тази информация да бъде споделена по-късно през годината.

Що се отнася до игрите за PS5, те съвсем няма да са малко, но някои от тях се очакват догодина. Тази есен ще видим продължение на хитовата Marvel’s Spider-Man, която ще се фокусира върху Майлс Моралес, а освен това ще излезе и продължение на Horizon Zero Dawn на име Horizon: Forbidden West.

Sony демонстрира още Hitman 3, Resident Evil Village, Gran Turismo 7, Ghostwire: Tokyo, Project Athia, Oddworld Soulstorm и много други. На събитието беше обявено, че догодина подобрена версия за PS5 ще получи и Grand Theft Auto 5, което определено е нещо необикновено, защото така играта ще бъде достъпна за три поколения игрови конзоли.