Sony признава, че Oculus Rift е с по-добър хардуер от PlayStation VR

Sony признава, че Oculus Rift е с по-добър хардуер от PlayStation VR

Другата голяма компания, която ще предложи решение за виртуална реалност на своите потребители е Sony, но със сигурност ще го направи след пазарния дебют на решенията на Oculus и HTC/Valve, които ще са продажба до няколко седмици. Очилата PlayStation VR са проектирани да работят с PlayStation 4, което определено ги поставя в неизгодна позиция спрямо Oculus Rift и HTC Vive.

Това е така, защото конзолата предлага по-скромен хардуер в сравнение с геймърски компютър от по-висок клас, с какъвто работят очилата на Oculus и HTC. При сравнение на спецификациите става ясно, че  Oculus Rift осигурява по-висока резолюция (2160 × 1200 срещу 1920 x 1080) и по-широко поле на видимост (110 градуса срещу 100 градуса), но PlayStation VR предлага опресняване при 120Hz.

От Sony са наясно с това, става ясно от интервю на вицепрезидента на PlayStation Масаясу Ито. Пред сайта Polygon той признава, че PlayStation VR няма да предложи същото качество на изображението каквото ще осигури Oculus Rift, но целта на компанията е била да разработи масово решение, което няма нуждата от скъп допълнителен хардуер. Ито посочва, че очилата на Sony са за всекидневно ползване, така че е трябвало да бъдат евтини и лесни за употреба.

От конзолата са продадени вече над 34 милиона броя, така че японците ще се опитат да направят очилата достатъчно атрактивна покупка за притежателите на PS4. Засега японската компания още пази в тайна важни подробности за очилата като цена и начало на продажбите, но се надяваме да ги сподели с нас на 15 март, когато организира пресконференция за джаджата преди началото на Game Developers Conference.

Източник: Pоlygon