Sony пуска първата значителна актуализация за PS5

Sony пуска първата значителна актуализация за PS5

Sony анонсира първото по-значително обновление за PlayStation 5, което включва редица промени и новости. Актуализацията добавя поддръжка за възпроизвеждане на картина с честота 120 херца на дисплеи с резолюция 1080p. Досега също имаше подобна поддръжка, но само за определени телевизори.

Вече е налична възможност за ръчен избор за възпроизвеждане на SDR съдържание. Добавена е опция за включване на свързания през HDMI телевизор при включване на конзолата и преминаване на конзолата в режим на готовност при изключване на телевизора. Вече ще е възможно и съхранението на игри на съвместими външни дискове.

Добавена е и функционалността Share Play за взаимодействие между геймъри с PS4 и PS5. Те вече ще могат да провеждат групови разговори, а геймърите с PS4 ще могат да виждат екрана при игра на PS5 и дори да изпробват геймплея.

Друга полезна промяна е възможността за спиране на последването на игри, а по този начин няма да виждате техните обновления в потока от новини. Има и редица други промени, включително за контролера DualSense. Обновлението е с размер 900MB.

Въвеждат се и редица новости в приложението PlayStation App, с цел по-лесен отдалечен достъп до конзолно изживяване.

Източник: Sony