Sony разкри кои PS4 игри няма да работят с PlayStation 5

Sony разкри кои PS4 игри няма да работят с PlayStation 5

Броени седмици преди старта на продажбите на PlayStation 5 Sony разясни какво е положението със съвместимостта със съществуващите игри. Компанията разкри, че PS5 ще поддържа над 4000 от игрите за PS4, но все пак ще има и изключения. Sony предупреждава, че при ползване с PS5 някои от игрите за PS4 могат да покажат грешки или пък да се държат по неочакван начин.

Някои от функциите в старите игри няма да са достъпни в новата конзола. Заедно с това избрани PS4 игри ще могат обаче да се възползват от функцията Game Boost за работа при по-висока кадрова честота в PS5. Не знаем кои игри ще покажат грешки, но компанията публикува списък с 10 заглавия, които изобщо няма да работят с PS5. Това са:

DWVR
Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
Just Deal With It!
Shadow Complex Remastered
Robinson: The Journey
We Sing
Hitman Go: Definitive Edition
Shadwen
Joe’s Diner

Има и някои ограничения при ползване на старите игри. Така например менюто за споделяне не може да се показва в PS4 игри, които работят в PS5, а скрийншотите ще трябва да се правят през бутона Create от контролера DualSense. С PS5 не са съвместими функцията за турнири от PS4, приложението PS4 Second Screen, както и приложенията, които съпътстват някои игри.

Източник: PlayStation Support

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция