Sony разкри повече за игрите в обновената услуга PlayStation Plus

Sony разкри повече за игрите в обновената услуга PlayStation Plus

Вече знаем, че обновената услуга PlayStation Plus ще стартира в Европа на 23 юни, а заедно с това в България най-сетне ще може да се използва и стриймингът на PS игри, който е част от план PlayStation Plus Premium. На някои пазари услугата ще започне работа още на 24 май, така че компанията реши в аванс да разкрие малко повече детайли за част от игрите, които ще са достъпни в трите абонаментни плана - PlayStation Plus Essential, Plus Extra и Premium.

И трите ще включват всички екстри, които са налични в момента за абонатите на PlayStation Plus. Това включва и няколко безплатни PS4 и PS5 игри всеки месец, които ще бъдат обновявани всеки първи вторник от месеца и ще са налични за потребителите на PlayStation Plus Essential, Plus Extra и Premium. В допълнение в средата на всеки месец за PlayStation Plus Extra и Premium ще има допълнително обновяване на каталога с нови игри.

Заедно с това Sony обяви и част от игрите в PlayStation Plus Extra и Premium, но тъй като става дума за голям списък, можете да го разгледате в сайта на компанията. Сред заглавията са Marvel’s Spider-Man, The Last of Us, God of War, поредицата Uncharted, Assassin’s Creed Valhalla, Ghost Of Tsushima и Red Dead Redemption 2. Освен това ще е достъпна и селекция от класически заглавия за PlayStation и PSP.

Компанията посочва, че всички, които преди са закупили дигитални версии на класически заглавия за PlayStation и PSP, ще могат да ги изтеглят безплатно и без нужда от абонамент, когато те се появят в PlayStation Store. Абонатите на PlayStation Plus Premium ще могат да стриймват и избрани игри за PlayStation 3.

Компанията разкри подробности и за другата екстра, която ще е налична само за план PlayStation Plus Premium - това са пробните версии на игри с времево ограничение. За повечето ще са достъпни около 2 часа, като ще се отчита само прекараното време в игра, а прогресът и трофеите ще се прехвърлят към пълната игра, ако потребителите решат да я закупят. В началото ще са достъпни времево ограничени пробни версии на 6 заглавия - Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Horizon Forbidden West, Cyberpunk 2077, Farming Simulator 2022, Tiny Tina’s Wonderlands и WWE 2K22.

Източник: PlayStation Blog

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция