Sony се отказва от бюджетните телефони?

Sony се отказва от бюджетните телефони?
Едно изказване на маркетинговия мениджър на Sony - Стивън Снийдън, който отговаря за продуктовата линия Xperia, разбуни духовете през последните дни. Пред CNET Asia Снийдън обяви, че "най-бюджетните телефони губят своя Sony облик и че при тях вече е невъзможно да се вкарат някои от иновациите на компанията на толкова ниска цена". По-нататък в интервюто Снийдън подчертава, че Sony "не може да застрашава и да прави компромиси с преживяването, което компанията се опитва да покаже на потребителите" и че "може би Sony ще остави базовия сегмент на други производители".

В изказването си Снийдън подчертава, че фокусът на Sony ще бъде върху продуктите от средния и високия клас. Мениджърът смята, че компанията е готова да бъде доставчик в премиум класа и в същото време да предлага изключителни продукти в средния клас, които включват екстри, които доскоро са били резервирани само за най-скъпите модели.

http://asia.cnet.com/sony-mobile-may-leave-the-entry-level-tier-says-exec-62220116.htm

 • Проблемът е, че в западна Европа се купуват само хай енд устройствата. Средният клас не са масови, а ниският клас дори вече не се купува и на децата. За жалост обаче не във всички държави хората могат да си позволят най-добрите телефони.
  makeno
 • Известно време след спирането на производството на бюджетни устройства ще дойде момент, в който компаниите ще кажат, че поддръжката е отредена само за high-end устройствата. Има едно пазарно правило, което гласи, че този, който казва на потребителя какво му трябва не ще просъществува дълго, а трябва да се съобразява с нуждите и изискванията му. Просто компаниите искат да спестят част от ресурсите, който влагат в поддръжка. А що се отнася до твърдението ти, че бюджетните телефони са \"тамагочита\" мога да кажа, че стига да са добре обмислени устройствата в тази ниша могат да се радват на много добри продажби. Xperia Tipo, LG Optimus L3 и L5 са пример за това.
  Wishmak3r
 • Според мен поддръжката не е толкова важна, ако не е някоя бъгня - все пак поне 1-2 години едва ли ще има проблеми със софтуерната съвместимост.:) Виж малките дисплеи ми се струват по-голям проблем, но за някои не са затруднение. А и така или иначе 200 лв (разлика) не са съвсем нищо работа.:)
  mkpetrov
 • Според мен този ход е правилен, и без това пазара се наводни с разни тамагочита, които подронват авторитета на водещите флагмани! За мен наистина е по-добре да има смартфони само среден и висок клас. За какво ти е тамагочи за 200лв без никаква поддръжка, като за още толкова, ще получиш модел от среден клас с повече функции и някаква поддръжка?
  Ванката