Sony ще съкрати половината служители от мобилното подразделение

Sony ще съкрати половината служители от мобилното подразделение

След последното преструктуриране на подразделението за смартфони на Sony стана ясно, че японската компания планира и допълнителни мерки за стабилизиране на финансите. Според информация на Nikkei в хода на реформите ще бъдат освободени половината от сегашните 4000 служители. Всичко това ще се случи в рамките на следващите 12 месеца, а процесът по преструктурирането трябва да приключи през март 2020. Основната цел на мерките е съкращаване и оптимизиране на оперативните разходи.

Самото мобилно подразделение ще се фокусира върху пазарите в Европа и Източна Азия, докато в други региони ще има сериозно редуциране на присъствието. Служителите в Япония ще получат предложения за преместване в други подразделения, докато тези в Европа и Китай ще имат опция за ранно пенсиониране. Преструктурирането идва на фона на прогнози за трета поредна година, в която Sony ще отчете загуби от бизнеса си със смартфони. Пазарният дял на японския гигант е спаднал до под 1%, а общите продажби за фискалната 2018 са около 6.5 милиона устройства. Надеждите са, че чрез последните мерки компанията ще успее да излезе отново на плюс през 2020.

Източник: Nikkei

Оферти на деня

 • Имам xz3 супер як е, обаче тазгодишните модели мн зле
  gorubso
 • Още някоя година ще изкарат и са по пътя на HTC, Nokia... Тях не ги бърка - продават на всички сензори за камерите. Обаче и те не знаят какво искат.
  Spikul
 • Още някоя година ще изкарат и са по пътя на HTC, Nokia...
  centur
 • А аз се надявах тази есен да си взема XZ Premium 3 уж с 48 МР сензор. Май ще скачам на нещо друго.
  Spikul
 • Здрави хубави, ярки телефони. Добри камери, уникално добра обработка на звука, и копирана във Viper 4 Android модулите. Но хората се интересуват да им е заобленко, шаренко...
  tzincbg
 • Беше ясно че стария, архаичен омнибаланс дизайн или трябваше да бъде сменен или ще затворят.
  A4i
 • То лошото е, че това е сигурно петото съкращаване в последните няколко години.
  Кофти е, че не китайските производители сериозно намаляват.
  board
 • Оптимизиране на разходите, като съкратят 2000 души... Дали това е правилно? Оставят хората без работа вместо това, да си преразгледат цялостната политика по отношение дизайн и маркетинг!
  Ванката