Sony ще съкрати половината служители от мобилното подразделение

След последното преструктуриране на подразделението за смартфони на Sony стана ясно, че японската компания планира и допълнителни мерки за стабилизиране на финансите. Според информация на Nikkei в хода на реформите ще бъдат освободени половината от сегашните 4000 служители. Всичко това ще се случи в рамките на следващите 12 месеца, а процесът по преструктурирането трябва да приключи през март 2020. Основната цел на мерките е съкращаване и оптимизиране на оперативните разходи.

Самото мобилно подразделение ще се фокусира върху пазарите в Европа и Източна Азия, докато в други региони ще има сериозно редуциране на присъствието. Служителите в Япония ще получат предложения за преместване в други подразделения, докато тези в Европа и Китай ще имат опция за ранно пенсиониране. Преструктурирането идва на фона на прогнози за трета поредна година, в която Sony ще отчете загуби от бизнеса си със смартфони. Пазарният дял на японския гигант е спаднал до под 1%, а общите продажби за фискалната 2018 са около 6.5 милиона устройства. Надеждите са, че чрез последните мерки компанията ще успее да излезе отново на плюс през 2020.

Източник: Nikkei

 • Имам xz3 супер як е, обаче тазгодишните модели мн зле
  gorubso
 • Още някоя година ще изкарат и са по пътя на HTC, Nokia... Тях не ги бърка - продават на всички сензори за камерите. Обаче и те не знаят какво искат.
  Spikul
 • Още някоя година ще изкарат и са по пътя на HTC, Nokia...
  centur
 • А аз се надявах тази есен да си взема XZ Premium 3 уж с 48 МР сензор. Май ще скачам на нещо друго.
  Spikul
 • Здрави хубави, ярки телефони. Добри камери, уникално добра обработка на звука, и копирана във Viper 4 Android модулите. Но хората се интересуват да им е заобленко, шаренко...
  tzincbg
 • Беше ясно че стария, архаичен омнибаланс дизайн или трябваше да бъде сменен или ще затворят.
  A4i
 • То лошото е, че това е сигурно петото съкращаване в последните няколко години.
  Кофти е, че не китайските производители сериозно намаляват.
  board
 • Оптимизиране на разходите, като съкратят 2000 души... Дали това е правилно? Оставят хората без работа вместо това, да си преразгледат цялостната политика по отношение дизайн и маркетинг!
  Ванката