Sony слага край на сериите Xperia C и Xperia M

Sony слага край на сериите Xperia C и Xperia M

В началото на тази година Sony представи новата си продуктова линия Xperia X и заедно с това се разбра, че компанията слага край на серията Xperia Z. Това не са всички промени в продуктовото портфолио на японската компания, става ясно от информация от азиатски медии. От презентация на Sony Mobile се разбира, че компанията ще спре и сериите Xperia C и Xperia M, което подсказва, че бранда Xperia X може да се ползва за всичките й бъдещи модели. От презентацията става ясно, че Xperia X слага началото на третата глава от мобилната стратегия на Sony, която ще продължи до 2018 година.

Препоръчани оферти

Третата глава ще включва не само смартфони, но и устройства от категорията на интернета на вещите и облачни услуги. Първата глава между 2010 и 2012 се фокусира върху смартфоните и отворената платформа за уеб комуникация и е белязана от модела Xperia X10. Втората е в периода 2013-2015 и се върти около слогана “най-доброто от Sony” като включва ползването в телефоните на добре известни други брандове на японците. Според информацията Sony ще фокусира цялата си маркетингова стратегия за новата серия около лого със стилизирана буква Х, което ще се ползва в телевизионни и печатни реклами.

Източник: Xperia Blog

 • [Quote] в някои области като музика например са мноооого по-направени от Samsung, LG Apple...[/Quote] Отдавна не е така. И на мен ми харесват, имат свой разпознаваем дизайн с премиум усещане. Проблемът е, че цените са силно завишени. Сони разчитат на марката, а тя отдавна не е престижна като преди.
  buttman
 • Какъв край и агония? Телефоните им на практика и обективно погледнато не са по-зле проектирани,изработени от която и да е друга фирма + в някои области като музика например са мноооого по-направени от Samsung, LG Apple... Нима камера, дисплей са им посредствени??? Спрете да се драскате глупости !!!!!!!!
  Gosheto08
 • Най-добре е да сложат край на цялата си серия от мобилни телефони, агонията им е към своя край. За съжаление съсипаха марката, в миналото имаха невероятни иновации и добри предложения но всичко има своя естествен завършек. С последните си модели Х серията направо са за ожалване. За цените да не говориме:X Колкото по-бързо от Сони се отърват от мобилното си подразделение толкова по добре.
  mamuta70
 • Сони бавно и сигурно са поели по стъпките на HTC, но едва ли ще получат спасителен пояс от Гугъл. Да вземат да кажат името на идиота или идиотите, които решават коя серия да се спира и какви да са цените, та поне да знаем кого да обвиняваме като фалира мобилното им подразделение.
  dxv_pro
 • Камерата е хубава, но имам доста забележки свързани с блокирането на телефона и нуждата от рестарт.
  Denira
 • Уникален телефон!
  NiraLtd
 • Чакаме Xperia X Ultra
  chilko
 • Така е! Но мисля, че в сервиз могат да се сменят батериите, но не си е работа. С водо- и прахоустойчивостта ще е дотук. :)
  qnkokostov21
 • Жалко, имам С ultra и чаках новите..
  IvanovB
 • От една година са на загуба в бизнесът им с телефони и те решават да премахнат 2 серии от средния клас (C & M). Премахването на серията Z я очаквах. След Z3 всичко до сега беше излишно и безсмислено. Z3+, Z4, Z5, Z5 premium... нищо което можеше да привлече нови клиенти и фенове. Ако не представят поне една нова серия на мястото на С/М ще е грехота. Моделите като С4, М2, М4 се продаваха като топъл хляб, а сега с тази серия Х, която е безбожно скъпа, не знам какви очаквания имат. Според мен в Сони в отдела за смартфони се води страшно грешна политика. 5 години не можаха да разберат защо другите фирми купуват техните сензори и правят 10 пъти по-добри камери от самите устройства на Сони...
  bladyy
 • Да вземат и сменяема батерия да слагат,че е грехота ,телефон на цена колкото 3д телевизор,да се хвърли след няколко години...
  more_bg