Sony стартира програма за откриване на бъгове в PlayStation

Sony стартира програма за откриване на бъгове в PlayStation

Sony дава старт на програма за откриване на бъгове в PlayStation 4 и PlayStation Network, която е отворена за всеки желаещ. При откриване на критична уязвимост в PS4 можете да получите поне 50 000 долара. Интересно е да отбележим, че компанията имаше такава програма и досега, но тя беше достъпна само за частни организации.

За новата инициатива от компанията си партнират с HackerOne, а това ще ѝ даде доста по-голям обхват спрямо досега. При предоставяне на информация за проблем с нисък приоритет за PlayStation 4, наградите стартират от 500 долара.

Стойностите за открити проблеми в PlayStation Network са по-ниски, като започват от 100 долара за такива с нисък приоритет и 3000 долара за критични уязвимости. Ходът на японците не е изненадващ, тъй като редица големи компании, включително Apple, Google и Netflix имат подобни отворени инициативи.

По данни на HackerOne, през последните три месеца редица потребители вече са се възползвали от тези възможности. Изплатени са награди на стойност 173 900 долара за 102 подадени проблема. От тях 88 са отстранени.

Източник: Sony