Sony Xperia M5 идва в България

Sony Xperia M5 идва в България

Вече писахме, че Sony се кани да разшири предлагането на интересния смартфон в средния клас Xperia M5 като го пусне в Европа през февруари. Компанията официално потвърди тази информация, а освен това от българското представителство на японците дойде добрата новина, че телефонът ще се предлага почти навсякъде в страната ни – в магазините на “Мтел”, Telenor, “Техномаркет”, “Технополис”, Sony Center и VIVACOM.

Смартфонът е много интересен, тъй като предлага много от възможностите на по-скъпите модели в серията на по-достъпна цена и в по-компактна форма. Sony Xperia M5 има водоустойчив корпус, а основната му камера с резолюция 21.5MP е снабдена със система за хибриден автофокус (комбинира разпознаване на фаза и на контраст и фокусира за 0,25 секунди), технология за 5x приближение без загуба в качеството и запис на 4К видео.

Предната камера е с резолюция 13МР и също поддържа автофокус за още по-ясни селфита. Смартфонът осигурява 5” Full HD IPS дисплей и е снабден с метална рамка със стоманени ъгли за по-голяма здравина, а батерията му е с капацитет 2600 mAh, което според Sony осигурява два дни на работа. За производителността отговаря 64-битов осемядрен чипсет MediaTek Helio X10 с честота 2.0 GHz, който е комбиниран с 3GB RAM. Смартфонът поддържа добавянето на допълнителна памет и ще е наличен и във вариант с 2 SIM карти.