Sony Xperia XA Ultra получава обновление до Android 7.0

Sony Xperia XA Ultra получава обновление до Android 7.0

Добра новина за притежателите на Sony Xperia XA Ultra – изглежда компанията е започнала да разпространява обновление за модела до Android 7.0 под формата на нов системен софтуер с номер на версията 36.1.A.0.179. По този начин собствениците на устройството, което беше пуснато миналата година, ще имат достъп до новостите в актуалната версия на операционната система.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Към момента вариантите на смартфона, които получават обновлението, са F3211 (разпространяван в Европа) и F3212 (двусимов), но най-вероятно скоро то ще достигне и до другите варианти в Азия и САЩ. Sony Xperia XA Ultra е в средния клас смартфони, като се отличава с предна камера с оптична стабилизация и LED светкавица.

Сред останалите му характеристики са full HD дисплей с диагонал 6”, който е с намалена странична рамка, чипсет MediaTek Helio P10, 3GB RAM и 16GB разширяема памет. Основната камера е с резолюция 21,5MP и е допълнена от технологията на Sony за хибриден автофокус.

Източник: Xperia Blog

Ново

Обновяването вече е достъпно и за потребителите на Xperia XA и Xperia XA dual SIM, които съобщават за подобрена работа на камерата, над 1GB повече свободно място, ъпдейти на сигурността от месец май и др.