Според слух Motorola може да съкрати до 50% от служителите си в Чикаго (обновено)

В американския сайт The Layoff се появи информация, която твърди, че Motorola Mobility ще съкрати 50% от своите служители в Чикаго. Според автора те вече са били уведомени за предстоящите уволнения и са получили едномесечни предизвестия, които изтичат на 6 април. За момента това са само слухове, които не са потвърдени официално от страна на Motorola или Lenovo.

Информацията обаче може и да е вярна, защото веднага след появата на поста в The Layoff той беше споделен от Лянгчен Чен, който е автор на модула с клавиатура за Moto Z. Чен също така сподели в отделен коментар в Indiegogo, че положението в Motorola е изключително лошо и предстоят шокиращи новини, които той обаче не може да коментира публично. Лянгчен Чен все пак заяви, че екипът отговарящ за Moto Z, е бил сериозно разтърсен, а щетите били непоправими.

Само преди няколко дни изпълнителният директор на Lenovo Ян Юенцин заяви в интервю, че идеята в развиващите се пазари да се продават смартфони Motorola вместо Lenovo не е проработила особено добре и че компанията планира да разчисти складовите наличности и да изгради отново бранда на Motorola.

Източници: The Layoff, Bloomberg

Ново (11.03)
Lenovo разпрати становище по темата, в което посочва, че още в края на миналата година е обявила действия по отношение на ресурсите, които ще засегнат по-малко от 2% от глобалната й работна ръка. Съкращенията в централата на Motorola в Чикаго са продължение на този процес, но те няма да засегнат половината от служителите там, както се твърди в слуховете. Заедно с това компанията посочва, че серията Moto Z ще продължи да съществува.