Spotify обяви война на блокирането на реклами

Безплатната версия на Spotify съдържа аудио реклами, които не могат да бъдат прекъсвани от потребителите. Естествено разработчици намериха начин да заобиколят това ограничение и пуснаха съответните програми за това. Компанията обаче изобщо не харесва тези решения и ще вземе радикални мерки, за да ограничи блокирането на своя основен източник на приходи.

Spotify пуснаха нови общи условия, които изрично забраняват използването на софтуер, който позволява заобикалянето на рекламите. На практика това означава, че компанията си запазва правото да блокира всякакви акаунти, които използват такива приложения. За момента няма яснота дали бановете ще се раздават незабавно или потребителите първо ще бъдат предупреждавани да прекратят използването на блокиращия софтуер.

Според различни информации Spotify има начини да разбере дали даден потребител използва блокиращи приложения и вече временно деактивира съответните профили до отстраняването на допълнителните приставки. Новите общи условия влизат в сила от 1 март, така че тогава ще разберем и дали те ще доведат до още по-строга политика на компанията.

Източник: Spotify