Сравнение на Siri в iOS 6 с гласовите функции на Android Jelly Bean

Сравнение на Siri в iOS 6 с гласовите функции на Android Jelly Bean
Когато изпробвахме Samsung Galaxy S III, не останахме особено впечатлени от възможностите на функцията S-Voice, но за щастие Android Jell Bean съдържа гласова технология, която прави излишно търсенето на друго приложение. Ако се чудите как се справя новото допълнение в сравнение с гласовия асистент Siri в iPhone 4S, и по-точно обновената му версия в iOS 6, от сайта TechnoBuffalo са заснели кратко видео на двете услуги в действие. Оказва се, че Android 4.1 се представя изненадващо добре в това отношение и докато Siri задава допълнителни въпроси и звучи до голяма степен неестествено, технологията на Google осигурява резултатите по-бързо и с минимална гласова интеракция, като звучи много по-човешки.

 • Аз на очите си ли да вярвам или на някакви тестове? (whistle)
  emosc [Vivacom]
 • синее, разбира се ето и конкретните тестове за цветната температура http://www.displaymate.com/OLED_Galaxy_S123_ShootOut_1.htm
  chilko
 • @ SwollenMembers Относно синкавия оттенък, най-вероятно е поради използваната тема, а и настройките на яркостта също влияят, предполагам.
  coneva_blue
 • [Quote]Просто сложи телефона до топ модел на HTC или iPhone. Синее, и то много силно.[/Quote] Не знам за кой модел говориш, но аз съм с SGS2 и нямам оттенък.
  emosc [Vivacom]
 • Аз незнам, кой трябва да спре с глупостите, но виждам, че на теб един бан не те спира да продължиш с твоите глупости и обиди.(whistle)
  Ванката
 • Виждам, че напоследък си станал много активен във форума, но повечето ти мнения съдържта толквао смисъл, колкото и горното. Спри малко с глупостите, а? mod edit: Публикуване на мнение по време на наказание. Автора на мнението получава бан. vladovn
  keyone
 • Важното е, че Епъл имат патент за всичко...
  KOBRETI
 • [Quote]Не знам за какъв оттенък говориш. :| Особено пък при всичките AMOLED-и. При мен няма такова нещо. Бялото си е бяло (whistle) [/Quote] Просто сложи телефона до топ модел на HTC или iPhone. Синее, и то много силно. За съжаление, вече съм сигурен - този дисплей на Самсунг има и добри качества, но лошите са повече.
  buttman
 • Тестове с гласовите технологии на Google и Apple показват превъзходство на интернет компанията. В частност, сравнявано е гласовото търсене на Google и технологията Siri, която Apple въведе със смартфона iPhone 4S. Системата на Google показва значително по-добро разпознаване на глас от Siri, обяви анализаторът Джин Мюнстър от Piper Jaffray, цитиран от TechNews. Технологията на Apple, предназначена за изпращане на гласови съобщения, позвънявания, напомняния и други възможности, не се справя със задачата си както трябва, твърди специалистът. Мюнстър е задал 1600 въпроса на Siri, за да получи реални данни за качеството на работа на гласовия помощник. Същият набор от въпроси били отправени и към търсачката на Google за сравнение. 800 от въпросите към Siri били зададени в стая, където практически няма шум, а останалите - на улица в Минеаполис, САЩ. Резултатите сочат, че Siri възприема 83% от въпросите, зададени в шумна среда, и около 89% от въпросите в тиха стая. Приложението на Apple е дало положителен отговор на 62% от поставените на улицата въпроси и на 68% от въпросите в стаята. ................. http://it.dir.bg/ За сравнение, системата на Google е възприемала всеки един въпрос и е отговорила в 86% от случаите. За да стане жизнеспособна алтернатива на Google, технологията Siri трябва да постигне по-добри резултати от своя конкурент, коментира Мюнстър пред Fortune.
  ID™ Xenium
 • [Quote]Btw откъде идва този синкав оттенък на бялото в AMOLED екраните на Samsung ??? Наблюдавам го във всичките им модели, вместо бяло се вижда синьо ? [/Quote] Не знам за какъв оттенък говориш. :| Особено пък при всичките AMOLED-и. При мен няма такова нещо. Бялото си е бяло (whistle)
  emosc [Vivacom]
 • [Quote]То и навремето хората с handsfree попадаха в графата "луди", ама сега всеки си ходи по улицата и си говори сам :D [/Quote] ..Аз вече не знам кой е с hands-free и кой е minds-free..
  asenna5
 • да де, ама в иОс нямаш уиджети, така че няма как да го видиш времето без да направиш нещо :D
  KOBRETI
 • [Quote]Това, което правят Епъл е все едно навремето Форд като са измислили чистачките или фаровете, да ги бяха патентовали и никой друг автомобилен производител да не може да слага чистачки и фарове...[/Quote] Всъщност (днеска съм го подкарал на яко off topic) специално чистачките, наскоро бях чел някъде, че всъщност са измислени от някаква жена, която се возила в такси и гледала как шофьорът слизал през 5 минути да чисти стъклото :D Интересно е, че споменаваш Ford, защото както знаем те далеч не са измислили автомобила, по-скоро са измислили логистиката, която позволява масовото производство на достъпни автомобили за народа. Малко ми напомня на Apple, защото технологията използвана за iPhone я е имало отдавна (както крайните хейтъри постоянно изтъкват), просто от Apple първи са се досетили за най-оптималния начин да я съчетаят и предоставят на народа, подобно нещо направиха и с таблетите, защото да си признаем - преди iPad имаше таблети, но далеч не бяха масови. Е, сега има далеч по-добри автомобили от Ford, подобно нещо се случва и с Apple - конкуренцията не спи и това е добре, защото ако не се е била появила конкуренция на Ford, то още щяхме да караме само черни автомобили :D Пък и не си мисли, че автомобилните гигантни не се съдят, че дори и унищожават по престъпен начин малки фирми с гениални продукти. Всичко е пари и никой не се интересува кое е справедливо и кое не, така че не виждам защо трябва всеки ден хората тук да се карат за "любимата" си марка и най-вече "любимия" си оператор. Важното е конкуренция да съществува и да има разнообразие, пък кой кого е осъдил - мисля, че в близкото бъдеще нито Google, нито Apple, нито Samsung, нито Microsoft ще останат без пари :D
  SwollenMembers
 • Виж сега, принципно това, което казваш, е така. Но по колко начина може да се отговори на въпроса "какво ще е времето днес?" Да не говорим, че има съществени разлики, примерно в начина на създаване на ремайндер или в намирането на картинки... За копиране на софтуер можем да говорим, ако някой е намерил сорс кода от Епъл и го е ползвал в Андроид... Това, което правят Епъл е все едно навремето Форд като са измислили чистачките или фаровете, да ги бяха патентовали и никой друг автомобилен производител да не може да слага чистачки и фарове...
  KOBRETI
 • [Quote]Не виждам какво толкова различно се очаква примерно да си настроиш алармата за 6 сутринта - всеки телефон има вграден часовник с аларма и би те пратил в настройките за аларма. Или търсенето с google search - там пък каква разлика трябва да се очаква при двете услуги не мога да разбера.[/Quote] И това е вярно (yes) В крайна сметка за това е съдът, да се разбират. Лошото в случая е, че взеха предварително решение, което е прекалено нагло (no) [Quote]Аз лично не бих ползвал никакъв гласов асистент: заради произношението на английски ( знаете, че в България говорим "по-твърдо" ) и доста често няма да се "разбираме" с телефона; заради липсата на гласов асистент на български език и третата причина, че ще ме смятат за луд да си говоря с телефона.[/Quote] Не мисля, че произношение ни е проблем за тези асистенти. Всичко си разбират (yes) То и навремето хората с handsfree попадаха в графата "луди", ама сега всеки си ходи по улицата и си говори сам :D Пък и има случаи, в които асистентите ще са много полезни, например докато караш. Така че определено не са излишни като технология и е хубаво, че се развиват (yes)
  SwollenMembers
 • Не виждам какво толкова различно се очаква примерно да си настроиш алармата за 6 сутринта - всеки телефон има вграден часовник с аларма и би те пратил в настройките за аларма. Или търсенето с google search - там пък каква разлика трябва да се очаква при двете услуги не мога да разбера. Няма как да не са подобни такива неща, а Apple да съдят, който искат щом смятат, че е копирано. Аз лично не бих ползвал никакъв гласов асистент: заради произношението на английски ( знаете, че в България говорим "по-твърдо" ) и доста често няма да се "разбираме" с телефона; заради липсата на гласов асистент на български език и третата причина, че ще ме смятат за луд да си говоря с телефона. Много по-лесно ми е да натисна widget за времето вместо микрофончето на гласовия асистент - така няма да се налага да "питам" какво било времето, а директно с едно щракване си спестявам говорене с телефона и виждам на екрана това, което ми трябва да знам.
  centur
 • [Quote]Измислили са и гласовите команди, нищо че още 60-те години по филмите ги има. [/Quote] :D Не мисля, че става въпрос за самите гласови команди. Просто гледайки видеото как работят успоредно двете системи, определено всеки нормален човек би се усъмнил, дали не става въпрос за една и съща програма. Както казах вече - S-voice и Siri имат доста разлики, докато Siri и гласовото управление на Google действат 1:1. Всеки програмист ще ти каже, че е абсурдно такова съвпадение. Това са новаторски системи и има много място за развитие и грешки, ако два независими екипа започнат да пишат програма за такъв "асистент", то гаранция ти давам че накрая двата продукта ще бъдат МНОГО различни, всеки ще има определени качества и недостатъци, всеки ще върши различна работа. Наистина агресивната политика с тези патентни дела е прекалена, още повече забраната на Nexus-а е неоснователна, но ако трябва да сме обективни - двете системи са 1:1, нещо което на практика не би се получило без копиране. [Quote]И таблетите са измислили те, нищо че МС ги направи още малко след 2000-та година.[/Quote] Далеч не са измисли таблетите, просто измислиха такъв, какъвто да се хареса на масовите потребители.... маркетинг
  SwollenMembers
 • Мда... И аз четох за делото... Епъл са измислили всичко - и телефона са измислили те. Александър Бел като е провел първия си телефонен разговор, се е свързал с Епъл, откъдето с аму казали, че им наришава патента. И правоъгълния плосък телефон са измислили те - преди тях всички телефони са били във формата на хиперболоиден параболоид... Измислили са и гласовите команди, нищо че още 60-те години по филмите ги има. И таблетите са измислили те, нищо че МС ги направи още малко след 2000-та година. Сега разбрах, че и телеобективи за камерата са измислили, нищо че имах такъв преди 10 години за нокиата си... Въобще, всичко, което е свързано с който и да е телефон по света, го е измислил Епъл и компанията ще направи всичко и ако трябва ще похарчи всичките си пари, за да унищожи тази неправда! Амин!
  KOBRETI
 • [Quote]Как така още нямаме заведено патентно дело?!?! :X[/Quote] Има, има :D
  SwollenMembers
 • Как така още нямаме заведено патентно дело?!?! :X
  drkalo