Сред новите лаптопи на MSI има интересни бизнес устройства

Сред новите лаптопи на MSI има интересни бизнес устройства

MSI представи няколко нови лаптопа, ще предложи на пазара в сезона на предпразнично пазаруване. Сред тях е и първия лаптоп на компанията, който е сертифициран като част от програмата Intel Evo. Тя гарантира, че устройството ползва процесор Core от 11 поколение, събужда се за по-малко от секунда, поддържа бързо зареждане и осигурява поне 9 часа реална употреба с едно зареждане за системите с 1080p дисплеи. Старото име на програмата беше Project Athena.

MSI Prestige 14 Evo ползва процесори Intel от 11 поколение (серия Tiger Lake), поддържа бързо събуждане и осигурява WiFi 6 възможности за безжична връзка. Сред останалите характеристики откриваме 14" Full HD дисплей, два Thunderbolt 4 порта, батерия за 12 работа и тегло 1.28 кг. Компанията обнови и другите си серии Prestige и Modern за създатели на съдържание с нови цветове и процесори от 11 поколение.

Що се отнася до геймърските предложения нов е MSI Stealth 15M, за който компанията твърди, че е най-тънкия 15" геймърски лаптоп в своя клас. Дебелината му е 16 мм при тегло 1.78 кг. Въпреки тънкия си профил устройството предлага PCIe Gen 4 SSD, Thunderbolt 4 порт, процесор от 11-о поколение и графична карта GeForce RTX 2060 или GTX 1660 Ti. Продажбите на Stealth 15M започват през октомври на цена от 1549 долара.

MSI има и нови лаптопи за бизнес потребителите. Сериите Summit B и Summit E са налични с 14" и 15.6" дисплеи (UHD или Full HD) с тънки рамки и имат метални корпуси. Процесорите са от серията Tiger Lake, което означава, че се поддържа и Thunderbolt 4. Добавена е и AI технология за потискане на околния шум при виртуални срещи, което би трябвало да допадне на бизнес потребителите. Налични са още лицево разпознаване, сензор за отпечатъци, заключване на слота за SD карти и TPM 2.0 чипове.

Моделите Summit E включват опции за графични системи до GeForce GTX 1650Ti с Max-Q дизайн, а освен 1080р стандартни дисплеи са налични и два варианта за сензорни панели - със 72% покритие на гамата NTSC и със 100% на Adobe RGB. Серията Summit B е с живот на батерията над 10 часа, а в нея има 2-в-1 модел със сензорен дисплей, който се завърта на 360 градуса.

Източник: MSI (1), (2)