Срив засегна работата на много услуги на Google (обновено)

Срив засегна работата на много услуги на Google (обновено)

В края на годината получаваме поредното напомняне колко много зависим от услугите на Google, защото срив засегна много от тях в глобален мащаб. В много страни по света, включително и в България, има проблеми с ползването на Gmail, YouTube, Google Drive, Google Docs, Google Photos, Google Calendar, Google Play (включително в устройства с Andrоid) и други. Търсачката обаче продължава да работи.

Сривът засегна и умните устройства, в които е интегрирана услугата Google Assistant, а потребителите нямаха възможност да управляват свързаните с тях продукти за умен дом. Проблемите засегнаха и външни продукти и услуги, в които се ползват технологиите на Google - например популярната игра Pokémon Go.

Според Downdetector затрудненията в работата са достигнали своя пик преди около половин час, но те все още не са отстранени. Проблеми с множество услуги на компанията са видими и в Google Workspace Status Dashboard. Засега няма информация каква е причината за този рядък, но сериозен срив в продуктите на интернет гиганта.

Ново (14:35)

Услугите постепенно се връщат към нормална работа, но на места все още има прекъсвания.

  • Не беше само гугъл..
    Вчера цял ден го нямаше форума. Някой друг забеляза ли го проблема?
    radko89
  • Не знам какво са оправили, но не мога да си актуализирам приложенията в Гугъл плей и не виждам вече инсталираните!
    Ванката