Стабилизаторът DJI Osmo Mobile 2 е по-лек и по-евтин

Стабилизаторът DJI Osmo Mobile 2 е по-лек и по-евтин

Познатата със своите дронове компания DJI представи преди началото на изложението CES нова версия на своя стабилизатор за смартфони Osmo Mobile, която носи някои съществени подобрения. Основното е свързано с цената – първото издание струваше 299 долара, а Osmo Mobile 2 ще се продава за 129 долара (139 паунда в Англия). Устройството вече е с полимерен корпус, което го прави много по-леко, а освен това разполага с вградена батерия за около 15 часа работа, която може да зарежда и свързания смартфон.

Сред другите промени е поддръжка за снимане в портретен режим, което е важно за всички, които обичат често да споделят съдържание в социалните мрежи. Джаджата осигурява 3-осова стабилизация и позволява заснемането на впечатляващи time-lapse панорами с плавно движение. Сред другите промени откриваме опростен набор от бутони за управление и контрол на скорост на затвора, ISO и т.н., включително нов слайдер за създаване на dolly zoom ефект.

Мобилното приложение за управление на стабилизатора предлага функции като ActiveTrack за проследяване на обекти, Hyperlapse режим, опция за стрийминг във Facebook и YouTube и допълнителни фотографски режими. Предварителните поръчки за Osmo Mobile 2 ще стартират на 23 януари ексклузивно в Apple.com, а в началото на февруари ще се появи в store.dji.com и в магазините на DJI и нейните оторизирани партньори. По-късно през февруари ще е наличен в магазините на Apple в избрани региони.