Surface Pro 4 получи ниска оценка за ремонт от iFixit

Surface Pro 4 получи ниска оценка за ремонт от iFixit

Новият таблет на Microsoft несъмнено е красив, но от iFixit както обикновено не се интересуват само от външния вид, а от това, което е под корпуса. За съжаление се оказва, че Surface Pro 4 получава много ниска оценка за възможността да бъде поправян от потребителите – едва 2. Въпреки че от екипа на iFixit отбелязват, че може би са успели да отворят таблета по-лесно от предишните модели, на практика единствената част, която може да бъде подменена е SSD паметта. Оказва се обаче, че моделът, който работи с процесор Core m3, използва по-стар AHCI контролер вместо NVMe, на който разчитат другите версии.

Разбира се, ниската оценка на iFixit едва ли ще откаже много хора от покупката на Surface Pro 4, както и едва ли ще разтревожи Microsoft. Още повече, че за подобни устройства не се предполага да имат нужда от потребителска намеса за ремонт и ъпгрейд и подобна по-скоро би трябвало да е изключение. Повече подробности за компонентите на Surface Pro 4 и как да стигнете до тях, можете да намерите на сайта на iFixit.

Източник: iFixit

 • [Quote]Официално е пуснат на 26 октомври, но не знам откъде и как да се купи.[/Quote] Тук в Америка го има от началото на седмицата. Само да се прибера и ще си взема 2 броя. Таман ще пенсионирам предния модел. Хубавото нещо сега е, че се продава заедно с писалката, която е по-важния аксесоар.
  Stanislaw
 • Пробвал съм, не ми е удобна клавиатурата поне в половината случаи, в които ми се налага да я изпозлвам. Всъщност когато си купих сегашния ми лаптоп се чудех между него и Surface Pro 3.
  muamamu1
 • Трудна работа, досега Surface не е внасян официално в БГ. Виждал съм случайни бройки в 1-2 в съмнителни онлайн магазини с надути цени. Варианта е amazon,de /uk, защото Microsoft Store не доставят до БГ
  abando
 • Официално е пуснат на 26 октомври, но не знам откъде и как да се купи. По някое време ще се появи и в България. С клавиатурата става като нетбук и го ползваш както си искаш. Страшен красавец от магнезиева сплав. Синьото стои много добре.
  LegolasElf
 • И все още не разбирам защо му е на човек толкова скъп таблет, който не можеш да ползваш с клавиатура удобно, освен ако не си ан твръда повърхност.
  muamamu1
 • Кога излиза това чудо на техниката:) Май пак ще се купуват ненужни неща:)
  Holon