Таблетът Lenovo Tab P11 Pro предлага OLED дисплей

Таблетът Lenovo Tab P11 Pro предлага OLED дисплей

Lenovo представи нов таблет с Android, който е позициониран в премиум сегмента, въпреки че ползва чипсета от среден клас Snapdragon 730G. Новият Tab P11 Pro осигурява 11.5" OLED дисплей с резолюция 2560 x 1600 пиксела, който поддържа HDR10 и Dolby Vision съдържание и е особено подходящ за гледане на филми. В бутона за включване е вграден сензор за отпечатъци.

Рамките около панела са с ширина 6.9 мм, а дебелината на алуминиевия корпус е едва 5.8 мм. Устройството е снабдено с батерия с капацитет 8600 mAh, която би трябвало да стигне за около 15 часа работа. Добавени са 4 говорителя JBL с технология Dolby Atmos за по-впечатляващ звук при мултимедийни забавления. Налични са конфигурации с 4 и 6 GB RAM и 128 GB разширяема памет.

Прави впечатление и позицията на предните 8МР камери върху една от дългите страни, а според компанията те могат да се ползват за отключване и за замъгляване на фона при видеоразговори. Основните камери също са две, но с резолюция 13МР и 5МР. Lenovo предлага опционални калъф с клавиатура и писалка (Lenovo Precision Pen 2). Таблетът ще се появи в Европа през ноември на цена от 699 евро.

Източник: Lenovo