Таблетът Nexus 9 ще е дело на HTC, потвърди WSJ

Таблетът Nexus 9 ще е дело на HTC, потвърди WSJ
През последните няколко години не сме виждали таблет от HTC, но това скоро може да се промени. Слуховете, че следващи таблет в серията Nexus ще е дело на тайванската компания се носят в интернет от няколко месеца, а наскоро беше споменат дори в официален документ на NVIDIA, която ще осигури използвания в устройството процесор Tegra K1. Ново потвърждение на това идва от източници на Wall Street Journal, които твърдят, че Google и HTC разработват съвместно модела Nexus 9 с 9" дисплей.

Премиерата на устройството най-вероятно ще бъде свързана с излизането на Android L, което очакваме да стане тази есен. Документът на NVIDIA посочваше представяне през третото тримесечие, но по всичко личи, че това ще се случи през последното. Източници на The Verge също потвърждават връзката на Nexus 9 със следващото основно издание на Android, което ще използва новия хардуер, за да покаже по най-добрия начин подобрените си софтуерни възможности.

Изборът на HTC може да изглежда странен предвид на отдръпването на компанията от пазара на таблети през последните години. Google обаче предпочита да не фаворизира партньорите си, за да избегне създаването на монопол, макар че мнозина ще посочат Samsung като пример за това. HTC направи първия смартфон в серията Nexus, а през последните години създаде едни от най-добрите смартфони с Android от серията One, които получиха много положителни отзиви.

http://www.theverge.com/2014/9/22/6819129/google-nexus-9-is-made-by-htc-and-coming-very-soon


Втора употреба с гаранция

  • Няма значение, nvidia не пишат бъдещи драйвери за теграта. (no)
    vladovn
  • Ще видим коя версия на K1 ще поместят в корпуса.
    Wishmak3r