Таблетът Samsung Galaxy Tab S5 губи сигнал при определено захващане

Таблетът Samsung Galaxy Tab S5 губи сигнал при определено захващане

Хардуерните неволи за Samsung продължават, след като се появиха съобщения, че таблетът Galaxy Tab S5e губи Wi-Fi връзка, когато устройството се държи в хоризонтална ориентация с предната камера от лявата страна. Вероятно ръката пречи на безжичния сигнал да достигне до антената, а това на свой ред води до проблеми с връзката.

Според SamMobile единственото решение на тази неприятна ситуация е в хоризонтално положение да държите устройството с камерата надясно, защото в този случай антената ще се намира далеч от тялото и няма да може да бъде покрита от ръката. Няма проблеми и ако таблетът се държи в портретна ориентация, защото и в този случай няма какво да пречи на антената.

SamMobile посочва, че покриването на антената невинаги води до прекъсване на връзката, а понякога просто намалява значително силата на сигнала – от сайта са отчели редукция с 50%, което обаче е достатъчно, за да се отрази на производителността при стрийминг на видео или игри като Fortnite. Замяна на устройството не помага, защото очевидно става дума за проблем в хардуерния дизайн на таблета.

Източник: SamMobile

Препоръчани оферти