Таблетът Samsung Galaxy Tab S5 губи сигнал при определено захващане

Хардуерните неволи за Samsung продължават, след като се появиха съобщения, че таблетът Galaxy Tab S5e губи Wi-Fi връзка, когато устройството се държи в хоризонтална ориентация с предната камера от лявата страна. Вероятно ръката пречи на безжичния сигнал да достигне до антената, а това на свой ред води до проблеми с връзката.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Според SamMobile единственото решение на тази неприятна ситуация е в хоризонтално положение да държите устройството с камерата надясно, защото в този случай антената ще се намира далеч от тялото и няма да може да бъде покрита от ръката. Няма проблеми и ако таблетът се държи в портретна ориентация, защото и в този случай няма какво да пречи на антената.

SamMobile посочва, че покриването на антената невинаги води до прекъсване на връзката, а понякога просто намалява значително силата на сигнала – от сайта са отчели редукция с 50%, което обаче е достатъчно, за да се отрази на производителността при стрийминг на видео или игри като Fortnite. Замяна на устройството не помага, защото очевидно става дума за проблем в хардуерния дизайн на таблета.

Източник: SamMobile