Таблетите с Windows 8 RT стигнаха и до българските оператори

Таблетите с Windows 8 RT стигнаха и до българските оператори
От тази седмица в предложенията на българските мобилни оператори за пръв път ще се появи и предложение с Windows 8, което само по себе си е заслужаващо внимание събитие. Става дума за модела ASUS Vivo Tab RT TF600TG, който ще се предлага от VIVACOM на цена 59,90 лв. на месец с тарифните планове Traffic Unlimited, с които потребителите ще могат да ползват двойно повече мегабайти на максимална скорост за целия срок на договора при двугодишен договор и за първата половина - при едногодишен.

ASUS Vivo Tab RT TF600TG използва четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 с честота 1.3GHz и разполага с 2 GB RAM и 64 GB вградена памет, а за още има слото за microSD карта. Има 10.1" Super IPS+ дисплей с резолюция 1366 x 768 пиксела. Теглото на устройството е 525 гр, а сред характеристиките влизат две камери - 2МР и 8МР, 3G модем Icera и батерия за 9 часа работа.

Операционната система Windows RT - версията на Windows 8 за процесори ARM, за която все още няма много приложения, но пък идва с пълна версия на пакета Microsoft Office. За работа с последния ще е от полза и допълнителната клавиатура (включена в комплекта), която превръща таблета в лаптоп и има вградена батерия за автономност до 16 часа.

Повече подробности за характеристиките на таблета има тук:
http://www.asus.com/vivo/en/vivoTab.htm

 • Ок моя грешка! На сайта на АСУС никаде не се споменаваше за 3G модул и съм се заблудил!
  OrionBG
 • A това какво е? Предлаганият от Виваком... http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=3959&c=asus_vivo_tab_rt_tf600tg :P
  SeeKnDestroY
 • До този момент няма нито един таблет с Windows RT или Windows 8, който да се предлага с вграден 3G модул! можеби догодина някой производител ще пусне! Аз залагам на Samsung :)
  OrionBG
 • Нищо не бъркаш! Просто бяха объркали във сайта на Виваком резолюцията! А и заглавието на ноината е малко подвеждащо! Има много голяма разлика между Windows 8 и Windows RT! Все пак едното не може да подкара и една програма, която не е писана за \"Модерния\" интерфейс! Единствено програмите в Windows Store (и то не всички) щи работят на Windows RT!
  OrionBG
 • Има ли модел с 3Г ?
  edis_feyziev