Тъмният режим в Chrome за Android ще обхваща и уеб страниците

Ако сте сред потребителите, които предпочитат тъмен режим за своите приложения, то ще ви е интересно да научите, че той ще е застъпен сериозно в предстоящата версия на Chrome за Android. В бета версията на браузера този режим обхващаше само потребителския интерфейс, но изглежда Google ще разшири неговия обхват. От 9To5Google са открили промяна в кода на приложението, която подсказва, че Chrome за Android ще затъмнява автоматично и цветовете на самите уеб страници, когато е активен тъмен режим. Подобна функционалност вече е налична в Samsung Internet.

В кода на браузера е добавен нов флаг (#enable-android-web-contents-dark-mode), чието име подсказва и целта му. Когато той е активен, се включва опция в енджина на браузера (Blink), която е наречена „force_dark_mode_enabled“. Тя казва на Chrome дали да използва вградените си настройки за „висок контраст“, променяйки цветовете и някои други елементи на страниците. Интересно, е че тази новост е добавена по-рано през месеца, за да подпомогне вградения в Android браузер (WebView) при прилагане на нощния режим в настройката за разработчици в Android Pie. Това означава, че можем да получим подобна опция и в самия WebView.

Очакваме новият тъмен режим да се появи в експериментален вариант с Canary версията на Chrome през идните дни. Що се отнася до Android WebView е възможно да трябва да почакаме поне няколко седмици. С интегрирането на тъмен режим в редица свои приложения, и дори подготовката за покритие на цялата система в Android Q, Google определено поставя акцент върху тази функционалност.

Източник: 9To5Google, XDA Developers

 • Използвайте Opera,там има всичко дори и vpn.
  Диян
 • Това налично ли е вече? Нещо не намирам такава опция във флаговете...

  Sent from my MIX 2 using Tapatalk

  dani_z
 • Най-после В браузера на Самсунг го има много отдавна, защо не се възползваш още сега?
  Дори в новината го пише.
  Legolaself01
 • Най-после
  Kuzmanovv