TCL спира да прави смартфони с марката BlackBerry

TCL спира да прави смартфони с марката BlackBerry

Компанията TCL Communication обяви в Twitter, че от 31 август тази година ще спре да продава мобилни устройства с марката BlackBerry. В съобщението се посочва, че компанията вече няма права за проектиране, производство и продажба на нови мoдели с познатата марка, но от него не става ясно каква е причината. Все пак изявлението оставя впечатлението, че решението е на канадците.

Партньорството между двете компании беше обявено в края на 2016 и тогава TCL получи правото да произвежда и продава смартфони с името BlackBerry. Сделката последва решението на канадците да спрат с разработката на нов хардуер, след като години наред не успяха да се конкурират успешно с устройствата с Android и iOS.

През последните години TCL пусна модели като KeyOne, Key2 и Key2 LE, както и няколко други модела, но устройствата отново останаха нишови, като предложиха сравнително висока цена за хардуерните възможности, които предлагаха. Хардуерът обаче не беше толкова важен, защото потребителите ценяха повече защитените услуги и приложения на BlackBerry. Компанията посочва, че ще продължи да поддържа съществуващите устройства до края на 2022.

  • Жалко ! Ползвах доста време и смених с iPhone 4, когато за седмица “замлъкна” услугата.
    leleque