Телефонът на Amazon се каза Fire

Телефонът на Amazon се каза Fire
Amazon обеща днес да представи продукт, който се различава от останалите на пазара и до голяма степен компанията успя да удържи на думата си. На специалното събитие на компанията беше представен първия смартфон на Amazon, който носи името Fire Phone. Устройството има 4,7" IPS LCD HD дисплей с яркост 590 нита, който е предпазен от стъкло Gorilla Glass 3, а освен това допълнителна защита на корпуса осигурява и гумената му рамка. За по-добра видимост на открито над дисплея е поставен поляризиращ филтър.

Устройството използва четириядрен процесор с честота 2.2GHz, графичен ускорител Adreno 330 и 2GB RAM, а основната камера е с резолюция 13МР, 5-елементна оптика с бленда f/2.0 и оптична стабилизация на изображението. Камерата се стартира от специален хардуерен бутон. Сред останалите характеристики са стерео говорители с технология Dolby Digital Plus и слушалки с плосък кабел против заплитане, които са дори магнитни.

В софтуерно отношение има сериозна интеграция с другите устройства на компанията - например възможно е прехвърлянето на видео от телефона към Amazon TV, а функцията X-Ray ще превърне устройството във втори екран с информация за гледаното съдържание. С телефона идва и неограничено място в сървърите на Amazon за съхраняване на снимки. Устройството е в състояние да разпознава предметите към които е насочена камерата му - книга, диск, DVD, URL, игра и т.н., а освен това може да се използва и за идентифициране на песни и филми и сериали. Разбира се, налична е възможност за покупката им от Amazon. Услугата се казва Firefly и може да разпознае 100 милиона различни неща.

Смартфонът включва и специален 3D интерфейс, за който вече чухме много слухове. Той разчита на разположението върху предния панел 4 допълнителни широкоъгълни камери (във всеки момент се използват 2 от тях - тези с най-добра видимост, а освен това има и инфрачервена светлина за работа на тъмно) и на вградените сензори, за да промени интерфейса според позицията на устройството спрямо очите на потребителя. Технологията е наречена динамична перспектива, която позволява преместването на телефона за показването на допълнителни детайли от интерфейса и показаното на екрана.

Amazon Fire Phone ще се продава в Щатите от AT&T с 2-годишен договор на цена от 200 или 300 долара в зависимост от вградената памет - 32GB или 64GB. Цената без договор започва от 649 долара.

http://www.amazon.com/Amazon-Fire-Phone-32GB-AT/dp/B00EOE0WKQ/

  • Не е зле като за първи телефон, но мисля че е закъснял с 6 месеца. Също така 720p/4,7\" екранчетата не са първа младост. Следващия модел се надявам да е с актуалните чаркалаци или ако отново изостава, поне цената да е като за среден клас.
    A4i
  • И пак ще е по-добър от iShit. :D
    drimdiard