Телефонът на Motorola със сгъваем дисплей ще има премиера до края на годината

Телефонът на Motorola със сгъваем дисплей ще има премиера до края на годината

Източник на CNET разкрива, че очакваният смартфон Motorola Razr със сгъваем дисплей ще бъде представен преди края на годината. Според информацията компанията е искала да анонсира устройството през лятото, но по-късно е променила своите намерения. Засега обаче не е ясно кога ще започнат продажбите на устройството.

Притежаваната от Lenovo компания разработва модела в секретност, но от появили се патенти стана ясно, че смартфонът ще предложи форма като на класическия Razr с вертикално сгъване на издължения дисплей. Motorola потвърди, че се кани да върне марката Razr към нов живот, но може би изчаква, за да види какво ще е пазарното търсене на този тип устройства.

Samsung планираше да пусне Galaxy Fold през пролетта, но проблеми с конструкцията накара компанията да отложи старта на продажбите за септември. Huawei също отложи предлагането на Mate X и все още не знаем кога ще се появи на пазара. През август се появи информация, че Razr ще бъде достъпен в Европа през декември 2019 или януари 2020 на цена 1500 евро.

Според досегашните слухове новата версия на Razr ще има хардуер на смартфон от среден клас. Говори се, че може да включва чипсет Snapdragon 710, 4/6GB RAM, 64/128GB памет за файлове и батерия с капацитет 2730 mAh. Очаква се основният екран да е с диагонал 6.2" и резолюция 876 x 2142 пиксела, а външният да е с резолюция 600 x 800 пиксела.

Източник: CNET

Оферти на деня

  • Пак ли мъка?
    n1